search instagram arrow-down

Hersenspinsels

De dunne lijn tussen inspannen en ontspannen. 🌿 . Ik zie het regelmatig in een les, vooral bij mensen die redelijk nieuw zijn met Yin Yoga. Het komt wellicht door het woord ‘stretch’. Stretch is niet het beste woord voor de ervaring maar gemiddeld wel wat we voelen. Bij stretchen denken veel mensen oeh! langer maken!! Dat begint natuurlijk prima maar dan is er die strijd want dit houd je waarschijnlijk niet 5minuten vol. . Stiekem verleng ik de houding dan wel eens omdat ik weet dat je dit niet gaat volhouden een uur lang, en verplicht word jezelf iets terug te trekken. Natuurlijk zijn er uitzonderingen die stug volhouden. Dan weet ik je persoonlijk te benaderen met suggesties. . Het bindweefsel werkt niet zoals spieren dat doen, je hoeft het niet tot de maximum te rekken, eigenlijk zelfs het tegenovergestelde. Hoe meer je ook ontspannen de tensie (ipv stretch) kunt benaderen hoe meer ruimte we wellicht ontstaat. Niet alleen voor het fysieke lichaam maar ook in het hoofd. Want daar zit dat woord ‘moeten’. Je MOET helemaal niets.
FRIDAY CONFESSION: Ik ben allergisch voor verzonnen yoga-taal. . Ik heb ze vast in het verleden gebruikt al kan ik me niet herinneren wanneer. ‘Yummy’ of ‘Delicious’ stretches 🙄 Heup- en Hart openers... 😱 Het zijn allemaal termijn die heel bijzonder lijken maar 0,0 toevoeging hebben. Als die stretch voor mij niet ‘heerlijk’ is ben ik dan een slechte yogi? Als ik pijn ervaar ben ik vast niet goed genoeg.. Dit soort termen zijn heel persoonlijk en hebben weinig tot geen waarde voor de gemiddelde beoefenaar. Heup en Hart kunnen we niet ‘openen’. Het is fysiek onmogelijk zonder we daarbij het leven laten, mits dat natuurlijk je doel is💀 Energiek is er wellicht een hoop over te zeggen, benoem dit dan. . Ik zou er een fulltime job aan overhouden als ik zou reageren op elk online bericht dat toch weer promoot met deze onzin... Gelukkig heb ik iets anders te doen en lees er vaak overheen 🙈 Laat je niks wijs maken, ook niet door mij als het wél iets voor je betekend.
Je kunt fascia vergelijken met het witte weefsel dat je vind in een citrusvrucht. Het fascia netwerk bevind zich in heel ons lichaam, verbind alles met elkaar en zorgt ervoor dat al deze structuren soepel langs elkaar kunnen glijden, zonder weerstand. 🌵 🌵 🌵 Deze structuur houd ons soepel en veerkrachtig. Er bevinden zich veel zenuwen en zenuwuiteinden in ons fascia. Deze registreren bewegingen en houdingen maar ook pijn. Onderzoek toont aan dat (chronische) pijn veroorzaakt kan worden door verandering in de structuur van de fascia. . Bindweefselmassage, acupressuur en Yin Yoga kunnen je helpen te signaleren waar blokkades ontstaan en ze te stimuleren zodat de soepelheid bewaard blijft.

CADEAUBON

Wil je een les of workshop weggeven? Neem dan contact op met jouw wensen zodat ik een cadeaubon voor je kan maken.

Heb je een cadeaubon ontvangen? Stuur dan een e-mail naar bhaskarayayoga@hotmail.com met jouw voor- en achternaam zodat ik jouw tegoed in een account kan aanmaken.

Zodra je account is aangemaakt met jouw tegoed krijg je bericht ter bevestiging en kun je jouw tegoed besteden door in het lesrooster de les te kiezen.

volg ons op SOCIAL MEDIA

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor het volgen van lessen bij Bhaskaraya Yoga.

Klik hier voor de privacy verklaring omtrent het verwerken van klant gegevens bij Bhaskaraya Yoga.

© Alle foto’s gebruikt op deze website zijn persoonlijk eigendom.

Reviews

 

Vind hier recensies van deelnemers aan lessen. Dit kan je een idee geven hoe anderen de lessen ervaren.

Mocht je iets willen delen heel graag!! Schrijf onderaan de pagina dan jouw ervaring. 

 

11 comments on “Reviews

 1. Diana schreef:

  Sinds een aantal maanden yin yoga les van Rodger. Deze les is altijd het cadeautje van de week. Rodger begeleidt je in de houdingen met zijn stem en geeft goede opties en bijzondere informatie. Rodger geeft geen yoga, maar is yoga en dat maakt hem en zijn lessen heel bijzonder. Ik hoop nog lang hiervan te mogen genieten. Namaste.

  Liked by 1 persoon

 2. Sylvia schreef:

  Ik mocht eenmalig een yin-yoga les van Rodger bijwonen.
  Ondanks dat ik even moest wennen aan het feit dat hij geen muziek gebruikt tijdens de les, lukte het me toch om te ontspannen.
  Hij heeft een rustige fijne stem om naar te luisteren en zijn aanwijzingen zijn duidelijk en precies wat ik nodig had om binnen mijn grenzen te blijven. Dat blijf ik moeilijk vinden.
  Ik hoop vaker een les van hem te kunnen volgen.

  Liked by 1 persoon

 3. Jolanda de Jong schreef:

  Ik heb een Hatha yoga les bij Roger gevolgd. Roger geeft je direct een vertrouwd gevoel.
  Roger heeft een hele relaxte manier van lesgeven en let tijdens de les goed of je de juiste houding hebt en corrigeert met zachte hand.
  Hij moedigt je aan om vooral niet over je grenzen heen te gaan. Alles is goed.
  Ik vond het een hele fijne les.
  Doordat ik geen lid meer ben van de sportschool, kan ik helaas zijn lessen niet meer volgen. Dit vind ik heel jammer!
  Mocht dit in de toekomst wel zo zijn, ben ik zeker van de partij.

  Liked by 1 persoon

 4. Anja Krouwel schreef:

  Je merkt aan alles dat Rodger er helemaal voor gaat en zichzelf blijft scholen.De lessen worden steeds intenser en als je een blessure hebt of een beweging ligt je niet dan is er meteen een alternatief.
  En als zelfs in een komkommertijd als een zomervakantie de lessen goed gevuld zijn dan zegt dat iets.
  Ik ben en blijf fan.

  Liked by 1 persoon

 5. Anja Krouwel schreef:

  Sommige mensen geven yoga.Rodger IS yoga!
  Beter kan niet

  Liked by 1 persoon

 6. Lieve Rodger,
  Je leest in je verhalen de passie, kennis en wijsheid terug waarover je beschikt. Als een fantastische yoga teacher en liefdevolle vriend ben ik heel dankbaar dat ik jou een jaar geleden ontmoet heb.
  Ik weet niet alleen uit deze prachtige blogs maar vooral vanuit persoonlijker ervaring dat je een geweldig mens bent. A Warrior Of Compassion met de missie om deze aarde een stukje lichter te maken. Asana voor Asana en woord voor woord!
  Liefs,
  Michelle

  Liked by 1 persoon

  1. Bhaskaraya Yoga schreef:

   Lief van jou! Ik deel helemaal die mening. Ik vind in jou zo’n waardevol persoon. Inspirerend. Ik hoop nog lang van je te genieten!

   Like

 7. Iris Traarbach schreef:

  Veel dingen zijn al gezegd en geschreven, Wat ik wil delen hier is dit: Ik denk dat het voor mensen die te maken hebben met ptss, depressie, borderline en dergelijke, yoga beoefenen in aanvulling op je therapie. heel goed is. Het geeft rust, zelfvertrouwen, kennis van je ik. Het helpt mij in ieder geval te helen en geeft me hoop dat het toch nog beter kan, het leven. Rodgers manier van lesgeven is heel waardevol voor mij. Dank je Rodger.

  Liked by 1 persoon

  1. Bhaskaraya Yoga schreef:

   Dank Iris, Ik ben altijd blij je weer te zien in de les. Yin of Yang 🙂

   Like

 8. Geralda schreef:

  De lessen bij Roger zijn in een woord: inspirerend! ik zie mijzelf absoluut niet als ultieme yogi maar Roger leert je te luisteren naar je eigen lichaam en als je daar de behoefte aan hebt jezelf uit te dagen. Maar nog veel belangrijker om te accepteren wat is… dus niet altijd die competitie met jezelf of een ander aangaan is wel een van de belangrijkste lessen die ik geleerd heb in zijn lessen. Daarnaast heeft hij een rust over zich heen die ervoor zorgt dat je na de les heerlijk ontspannen van je mat afstapt. En voor wie denkt dat het geen workout is op de mat…. ik heb geregeld de volgende dag spierpijn 🙂
  Namasté, Geralda

  Liked by 1 persoon

  1. Bhaskaraya Yoga schreef:

   Mooie woorden! Lief van jou! Ik vind het heel fijn om te horen dat de boodschap die ik wil overdragen ook over komt. Everybody happy!! ❤

   Like

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: