Site Overlay

Inwijding Yoga Studio Zuidbaan

Zaterdag 11 juni was het dan eindelijk zover. Na maanden regelen, overleggen, afwegen en achter aannemers/makelaars/leveranciers aan bellen, na 5 weken hard klussen en een week lessen als proef hebben we een Pandit (Indiaase priester en kolonel – Komal Bisseswar) gevraagd om de studio te zegenen en daarmee te openen.

PUJA || We vroegen met een puja de zegening van Lord Ganesha om obstakels uit de weg te ruimen en offerde hiervoor items als bloemen, water, wierook, munten, ladoo en meer om de energie gunstig te stellen. Naast Ganesha offerde we ook aan de moeder Godin om ons te beschermen en obstakels zo ook weg te houden. De vibraties uit de conch (hoorn/schelp) herinnerde mij aan de verhalen uit de Bhagavad Gita en emotioneerde door de wijze woorden van Anat Geiger over dit geschrift waarin dit symbool staat voor het scherp houden van de geest in alle verwarring die de zintuigen ons kunnen brengen. Focus.

YAGNJA || Na de Puja werd er een vuurceremonie gehouden om de studio te reinigen en officieel in te wijden. Met kruiden, ghee, bloemen en bladeren reinigden we de studio van zijn/haar oude energie om plaats te maken voor het delen van Yoga.

Door een zeer inspirerende ceremonie met een Pandit die zich had verdiept in de studio en de link/relatie legde tussen de naam van de studio en de leer van Yoga en India werden we zowel fysiek als spiritueel gevoed. Zonder langdradig te zijn en vol passie heeft hij ons iets heel moois meegegeven. Met een mantra en het water van een kokosnoot over de drempel mocht ik de eerst zijn die de gereinigde studio mocht betreden waarna de deelnemers aan de ceremonie mij mochten inwijden en bestrooien met bloemblaadjes en heilig water om zo ook hun te kunnen voeden met de leer van yoga.

Met deze energie kan yoga gedeeld worden zoals yoga hoort te zijn. Maar zonder de inspanningen van Roel die het pand in het oog kreeg, de makelaar onder de duim hield en veel geregel en denkwerk heeft gehad was de studio er nooit geweest. Met dank aan mijn vader voor het vele klussen, mijn schoonvader voor denkwerk en de prachtige kussens en opslag voor een aantal maanden.

Dank aan Shardha en Seema die in contact met de Pandits zijn gekomen en alles voor de puja hebben geregeld.

En dank aan al mijn leraren die mij hebben geleid tot het moment waar we nu zijn. Zonder hun kennis had ik weinig te delen of niet de motivatie gehad een stap te maken. Om Shri Guraveh Namah.

Wil je eerst een keer komen kijken in de studio neem dan contact op. Wees welkom!

Copyright © 2024 BHASKARAYA YOGA. All Rights Reserved. | SimClick by Catch Themes
Scroll Up