search instagram arrow-down

Hersenspinsels

“Easy” Twist sommige namen van houdingen kloppen niet met de ervaring. Deze twist is voor mij, ookal lijkt het op deze foto misschien niet zo, helemaal niet easy. Mijn ribben raken mijn heupbot wat heel ongemakkelijk is voor lange tijd. Of mijn benen óf mijn schouders blijven niet aan de vloer en zelfs met ondersteuning is het alles behalve ontspannen... Liever een andere houdingen met dezelfde functie 😉
Antagonisten | Ook wel tegengestelden. Warm/koud, zwart/wit, hard/zacht, donker/licht, Yin/Yang. . Ze zijn onafscheidelijk. We kennen het een niet zonder het ander. Hoe kun je weten dat het licht is als het nooit donker zou zijn? . In praktijk op de mat is het belangrijk dat als we stretchen we een tegenhanger zoeken. Zoals het stretchen van de quadriceps waarvoor je de hamstring aanspant (actief/yang) of de knie moet buigen (passief/yin) en andersom. Alleen stretchen is niet waar het lichaam genoeg aan heeft. Spieren aanspannen/activeren zorgt weer voor versteviging. Aan jou als yogi de opdrachten te herkennen wat het lichaam nodig heeft op dit moment.
ANXIETY is een woord in het engels dat zich niet makkelijk laat vertalen in het Nederlands. Het dichtstbij komt wellicht chronische angst... . In een samenleving waarin we altijd AAN staan liggen dit soort emoties die worden aangestuurd door ons sympathisch zenuwstelsel op de loer. Het is voor een mens niet ‘normaal’ om altijd aan te staan. De constante alertheid of er een telefoontje, e-mail of bericht binnenkomt werkt uitputtend. We gaan in de overlevingsstand en kunnen niet meer helder elke situatie die zich voordoet beoordelen. Die automatische piloot noemen we in yoga ook wel Manas welke put uit eerdere ervaringen ipv te anticiperen op wat er werkelijk gaande is. . In yoga proberen we ons para-sympathisch zenuwstelsel te stimuleren door meditatie, pranayama, asana etc. Buddhi noemen het observerende deel van ons wezen. Buddhi is niet hetgeen dat handelt maar observeert en beoordeeld. Het kalmeert het zenuwstelsel zodat we helder kunnen denken en zelfs tot inzicht kunnen komen dat de reactie die we vaak (soms al jaren) hebben op een situatie, zoals het hebben van angst, helemaal niet gegrond is. Pas als we inzien dat ons handelen helemaal geen functie heeft zullen we onze koers wijzigen zonder moeite omdat we inzien dat alleen dat het juiste handelen is.

CADEAUBON

Wil je een les of workshop weggeven? Neem dan contact op met jouw wensen zodat ik een cadeaubon voor je kan maken.

Heb je een cadeaubon ontvangen? Stuur dan een e-mail naar bhaskarayayoga@hotmail.com met jouw voor- en achternaam zodat ik jouw tegoed in een account kan aanmaken.

Zodra je account is aangemaakt met jouw tegoed krijg je bericht ter bevestiging en kun je jouw tegoed besteden door in het lesrooster de les te kiezen.

volg ons op SOCIAL MEDIA

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor het volgen van lessen bij Bhaskaraya Yoga.

Klik hier voor de privacy verklaring omtrent het verwerken van klant gegevens bij Bhaskaraya Yoga.

© Alle foto’s gebruikt op deze website zijn persoonlijk eigendom.

Er zijn nieuwe data toegevoegd voor de Restorative Yoga en Yoga Nidra in 2020.


25 januari | 22 februari | 21 maart | 18 april | 23 mei van 11:00 – 13:00uur


NIEUW in 2020 is dat de les 120 minuten zijn geworden. Hierdoor is ook de prijs omhoog gegaan.


Losse les € 17,50
5 lessen € 75,-  

(Een reeds aangekochte strip of abonnement blijft geldig in 2020. Nieuwe aankopen zullen voor de huidige prijs zijn.)Restorative Yoga

Restorative Yoga (herstellende yoga) is een lichte stimulans voor je bindweefsel/fascia en kalmerend voor je zenuwstelsel. Door optimaal gebruik te maken van props zoals dekens, blokken, kussen en bolsters breng je het lichaam in een positie waarin maximale ontspanning het doel is. Geen lichaamsdeel hangt of moet moeite kosten om in positie te houden. Op deze manier krijgt het lichaam de ruimte voor rust en ontspanning en reset je als het ware je zenuwstelsel vaak actief en alert is. Het idee is de aandacht dieper naar binnen te brengen je bewust word van je fysieke lichaam en leert onthechten van emoties.

Daarnaast maken we gebruik van een diepe ademhaling waarbij het lichaam steeds dieper in de houding kan komen.  Een zeer goede vorm van yoga om te ontstressen.

Yoga Nidra

Ook wel de slaap van de yogi’s genoemd. Een ideale vorm om diepgewortelde impressies te elimineren. Ondanks Nidra slaap betekend is dit niet wat je letterlijk doet, je kent vast het gevoel wel dat je vermoeider wakker wordt dan toen je naar bed ging. Onbewust ben je in je slaap soms heel actief en gespannen. In Yoga Nidra is je bewustzijn tussen slaap en waken in een staat die je alleen in heel diepe slaap ervaart. Een uur Yoga Nidra staat gelijk aan vier uur slaap. Na een sessie voel je je ook vaak meer uitgerust.

In Yoga Nidra werk je met een Sankalpa. Wanneer je geest zo ontspannen is is het veel ontvankelijker voor verandering. Je Sankalpa is een positief statement of intentie, zonder ego. Het is altijd kort, in tegenwoordige tijd en positief zoals: ‘Ik ben goed voor mijzelf’. Zie je Sankalpa als het planten van een zaad. Je onderbewustzijn neemt dit over en zo wordt je Sankalpa vanzelf werkelijkheid.

De workshop is toegankelijk voor leden en niet leden. Het is nog ver weg maar na het succes en de dagen die nog komen en al volgeboekt zijn alvast een kans om vooruit te boeken.

ૐ Shanti.

This entry was posted in yoga.
Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: