search instagram arrow-down

volg ons op SOCIAL MEDIA

Hersenspinsels

Confession friday - Toen ik van vegetarish besloot veganist te worden omdat ook het consumeren van melk en eieren niet meer paste bij mijn overtuiging van Ahimsa (geweldloosheid), nam ik me voor geen activist te worden. En toch vind ik mezelf vaak in de situatie die daar sterk op lijkt. Ik respecteer ieder in de keuze om wel of geen dierlijke producten te gebruiken alleen rijmt het voor mij niet altijd in de houding die we hebben tegenover de wereld. . Veel producten die genuttigd worden zijn van huis uit meegeven. We zijn het gewend. Tenslotte waren er vroeger zelfs campagnes (om de veehouderij te stimuleren) dat melk de witte motor was. En voor lange tijd (lang, lang, lang geleden) was dit allemaal nog in harmonie met de natuur. Er was geen overconsumptie en er waren een stuk minder monden te voeden. Echter anno 2019 is er weinig meer van die harmonie te merken. Dieren lijden voor menselijke genoegen, en zoals met vele dingen waar ik mijn handen niet aan wil branden zijn we (zeker in NL) nogal gehecht aan onze ‘tradities’. . Wat is het verschil tussen een aap of een kip als het gaat om dierenleed? Waarom vinden we het opsluiten van een hond erger dan een varken? Als het gaat om Ahimsa is het voor beide hetzelfde toch? Waarom vinden we het gewoon dat een koe na haar kalf melk blijft geven terwijl het kalf niet meer gezoogd hoeft te worden maar als een kind oud genoeg is stopt de moeder met de melk productie. Waarbij overigens de koe als waardeloos/overbodig gezien wordt als de melkproductie afneemt... ik hoef daar denk de vergelijking met een mens te maken. . Met dank aan Elric zag ik een prachtige documentaire over hoe het wél kan. In harmonie, met respect. Our Biggest Little Farm waarin dappere mensen met een hele lange adem laten zien hoe het mogelijk is. Ikzelf zou nog steeds geen vlees consumeren maar heb er minder problemen mee dan hoe we nu dieren behandelen. Mocht je een link willen stuur me even een berichtje 📩
Wanneer ga je over jouw grens en wanneer weet je of er nog ruimte is? Of een andere vraag, is het nodig om die grens altijd op te zoeken? Wat is daar te winnen? Om constant je zenuwstelsel op scherp te zetten? . Ik denk zelf dat de grens opzoeken kan leiden tot progressie. Als je nooit de grens opzoekt weet je nooit of jouw potentie groter is dan je nu al weet. Maar dat is wellicht niet in alle situaties noodzaak. Een balans tussen inspanning en ontspanning.
Range of motion 🚫 De manier waarop we bewegen is voor elke persoon verschillend. Een leraar kan je opties bieden om te mogen onderzoeken wat bij jou past, suggesties en alternatieven te bieden of aan te moedigen je lichaam te verkennen. Er is echter maar één iemand die echt kan voelen/ervaren wat echt werkt en waar die bewegingsvrijheid stopt en ook daar de grens te leggen dat wellicht sommige houdingen niet nu of wellicht nooit voor je geschikt zijn.

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor het volgen van lessen bij Bhaskaraya Yoga.

Klik hier voor de privacy verklaring omtrent het verwerken van klant gegevens bij Bhaskaraya Yoga.

© Alle foto’s gebruikt op deze website zijn persoonlijk eigendom.

BHASKARAYA YOGA

3-4-5 april 2020 | YOGA WEEKEND

The Land of Now | Siddeburen | Groningen

Na vele verzoeken en hints ben ik verheugd te delen dat het eerste Yoga weekend voor onze studio bekend is. Ik heb een prachtige locatie gevonden in het noorden van Nederland. Op de retraite locatie van The Land of Now zullen we samen mooie momenten beleven.

Ik neem je graag mee naar deze prachtige locatie in het noorden van Nederland waar je helemaal bij kunt komen. Of je nu al ervaring hebt met yoga of dat dit een aanleiding mag zijn jezelf ermee bekend te maken iedereen is welkom. Er worden diverse Yoga en meditatielessen gegeven, er is gezonde voeding (vegetarisch/veganistisch) en meer voor een inspirerend en ontspannen weekend.

Data | Tijden

Aankomst: vrijdag 3 april 13:00 (donderdag avond mogelijk)
Vertrek: zondag 5 april 16:30

Programma

Vrijdag
13:00 Ontvangst | Thee
13:30 Lunch
15:00 Opening | Meditatie
15:30 1,5 uur Yin-Yang Yoga (meer Yang)
18:00 Diner
20:00 1,5 uur Yin Yoga | Meditatie
21:30 Thee | Afsluiting

Zaterdag (Stilte tot aan de lunch)
08:00 Ochtend meditatie
09:00 Ontbijt
10:30 1,5 uur Yin-Yang Yoga (meer Yang)
12:30 Lunch
14:30 1,5 uur Activiteit/Workshop
18:00 Diner
20:00 1,5 uur Yin-Restorative Yoga
21:30 Thee | Afsluiting

Zondag (Stilte tot aan de lunch)
08:00 Ochtend meditatie
09:00 Ontbijt
10:30 1,5 uur Yin-Yang Yoga (Meer Yin)
12:30 Lunch
14:00 1,5 uur Yoga Nidra | Meditatie
16:30 Afsluiting | Vertrek
(indeling onder voorbehoud | tijden kunnen iets afwijken)

Prijzen en kamers
De kamers in The Land of Now zijn voorzien van duurzame luxe boxprings voor een comfortabele nachtrust, een klein bureau en eigen badkamer met douche en toilet. Linnengoed en handdoeken zijn inbegrepen.


De prijzen voor het hele weekend zijn:
€ 455,- p.p. (1 persoons-kamer)
€ 375,- p.p. (2 persoons-kamer )

Het aantal 1 persoons-kamers zijn beperkt. Boekingen geschieden op volgorde van aanmelding. Geef bij aanmelding een voorkeur aan evenals je de retraite met iemand samen doet en een kamer wil delen.

Betalingen geschieden door middel van factuur. Gespreid betalen in 2 of 3 delen is mogelijk hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Reserveren en annuleren
Aanmelden kan via e-mail, telefoon, whatsapp of mondeling. Na aanmelding ontvang je een factuur met het verzoek tot betaling van 50% van de Yoga Retreat binnen twee weken. Na betaling is jouw reservering een feit. Uiterlijk zes weken voor aanvang van de Yoga Retreat dient het restante bedrag voldaan te zijn.

Kosteloos annuleren kan tot en met 31 december 2019. Bij annuleren na 31 december 2019 wordt 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht. Op de retraite zijn de algemene voorwaarden van Bhaskaraya Yoga van toepassing. Door je aan te melden stem je in met de privacy voorwaarden die gelden op deelname aan de lessen. De algemene voorwaarden en privacy verklaring vind je op de website http://www.bhaskarayayoga.com

Inbegrepen in het weekend

 • 12 uur Yoga/Meditatie voor ieder niveau
 • 2 maal ontbijt
 • 3 maal lunch
 • 2 maal diner
 • Alle maaltijden zijn vegetarisch/ Veganistisch en biologisch. Allergieën kunnen voor aanvang doorgegeven worden.
 • Onbeperkt biologische koffie en thee
 • Bedden zijn opgemaakt bij aankomst en er liggen handdoeken voor je klaar
 • Gratis wifi
 • Gratis parkeergelegenheid
 • Gebruik van de tuin en sauna

Gedurende het weekend ben je vrij over de invulling buiten de lessen, wees echter mindful over tijdige aanvang van de lessen. Het bijwonen van de lessen is vrijblijvend.

Wat is niet inbegrepen

 • transfer naar accommodatie
 • extra handdoeken naar behoefte
 • reis en/of annuleringsverzekering

Parkeren
Er is voldoende parkeergelegenheid bij de accommodatie. Op last van de gemeente gelieve op het terrein te parkeren.

Ik hoop je natuurlijk eerder te zien dan 3 april maar ik verheug me erop je te mogen ontvangen voor een mooi weekend samen.

ॐ शान्तिः Rodger

This entry was posted in yoga.

3 comments on “WEEKEND RETRAITE 3|4|5 april 2020

 1. Jenny Stuut schreef:

  Hoi Rodger,

  Ik me graag aanmelden voor de weekend retraite in een 1-persoons kamer.

  Groet,

  Liked by 1 persoon

  1. Leuk Jenny! Je staat er bij!! ❤

   Like

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: