search instagram arrow-down

Hersenspinsels

Ik voel mijzelf nog verre van verlicht. Maar zoals @michelle_saraswati zei: “Je bent aan het wakker worden alleen moet je je ogen nog openen.” En alles valt zo mooi samen wetenschap en spiritualiteit. . De voorstelling Dans en het Brein van @erikscherder van gister siddert nog na. En omdat ik geen danser ben vertaald dat bij mij door in yoga en meditatie. Al die gebieden in de hersenen die we proberen met elkaar te laten communiceren voor zo lang mogelijk zodat we de balans houden in mentale gezondheid. En mentale gezondheid is er alleen als ons zenuwstelsel kalm is en ons stresshormoon niet constant in alarm staat. . Ik geloof niet in toeval dat mijn focus deze week in de lessen, en daarvoor al voor mijzelf ligt bij Chidakasha. Het gebied achter gesloten ogen, het centrum van de hersenen en Ajna(niet Anja.... Maar ‘Agja’)chakra. Ik geloof dat oude yogi’s ook wetenschappers waren en nog zijn. Zij waren nieuwsgierig en gebruikte alle kennis die hun leraren al hadden om nieuwe verbindingen te maken in ons brein om zo spiritueel te mogen ontwaken. De meditatie van de Bihar School of Yoga zijn voornamelijk gericht op dit deel. Verschillende technieken die jou in staat stellen verbindingen te maken. . Ik google en mediteer nog ff door 🤯 Verwacht meer van dit in de lessen en hier 🤪 Ontvolgen kan altijd nog 😉
FRIDAY CONFESSIONS: Ik kijk vaak 1 keer per week en soms vaker op verhuisdieren.nl waar lieve honden, katten, konijnen etc op staan die een nieuw huisje zoeken. 🐶🐱🐰 Eigenlijk pijnig ik mijzelf er alleen maar mee want @roelburger wil geen hond in huis 🤷🏻 . Kijken, kijken, niet kopen? Is er iets waar jij graag naar kijkt maar niet koopt? Om welke reden dan ook 🤔
Het beoefenen van yoga (asana, pranayama, meditatie) heeft een positief effect op ons parasympatisch zenuwstelsel. Het beïnvloed de organen zo dat ons lichaam zich verkeerd in staat van rust. Als we rust ervaren kan het lichaam makkelijker herstellen. Behalve het fysieke aspect zorgt het er ook voor dat we meer ruimte krijgen in ons beoordelingsvermogen. . Van de week benoemde ik al Manas(verstand) en Buddhi(intellect) die een rechtstreekse relatie tot elkaar hebben. Als de communicatie tussen deze aspecten van de mind goed verloopt kunnen we bewuste keuzes maken, opmerkzaam blijven in elke stap die we zetten. . Ons sympatisch zenuwstelsel hebben we alleen maar nodig als er werkelijk gevaar is. Het brengt ons in staat van vluchten of vechten. In een maatschappij waarin we altijd AAN staan is dat deel van ons autonome zenuwstelsel snel getriggered of eigenlijk altijd nét wel en nét niet aan wat een uitputtingsslag is voor ons hele wezen. We verliezen in 95%van de gevallen van angst onnodig veel energie omdat ons beoordelingsvermogen niet juist functioneert. . 🌿 Neem jij wel voldoende rust of tijd voor jezelf? 🌿

CADEAUBON

Wil je een les of workshop weggeven? Neem dan contact op met jouw wensen zodat ik een cadeaubon voor je kan maken.

Heb je een cadeaubon ontvangen? Stuur dan een e-mail naar bhaskarayayoga@hotmail.com met jouw voor- en achternaam zodat ik jouw tegoed in een account kan aanmaken.

Zodra je account is aangemaakt met jouw tegoed krijg je bericht ter bevestiging en kun je jouw tegoed besteden door in het lesrooster de les te kiezen.

volg ons op SOCIAL MEDIA

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor het volgen van lessen bij Bhaskaraya Yoga.

Klik hier voor de privacy verklaring omtrent het verwerken van klant gegevens bij Bhaskaraya Yoga.

© Alle foto’s gebruikt op deze website zijn persoonlijk eigendom.

(UPDATE 13 januari: HET WEEKEND IS VOL!! Wachtlijst is open)
BHASKARAYA YOGA

3-4-5 april 2020 | YOGA WEEKEND

The Land of Now | Siddeburen | Groningen

Na vele verzoeken en hints ben ik verheugd te delen dat het eerste Yoga weekend voor onze studio bekend is. Ik heb een prachtige locatie gevonden in het noorden van Nederland. Op de retraite locatie van The Land of Now zullen we samen mooie momenten beleven.

Ik neem je graag mee naar deze prachtige locatie in het noorden van Nederland waar je helemaal bij kunt komen. Of je nu al ervaring hebt met yoga of dat dit een aanleiding mag zijn jezelf ermee bekend te maken iedereen is welkom. Er worden diverse Yoga en meditatielessen gegeven, er is gezonde voeding (vegetarisch/veganistisch) en meer voor een inspirerend en ontspannen weekend.

Data | Tijden

Aankomst: vrijdag 3 april 13:00 (donderdag avond mogelijk)
Vertrek: zondag 5 april 16:30

Programma

Vrijdag
13:00 Ontvangst | Thee
13:30 Lunch
15:00 Opening | Meditatie
15:30 1,5 uur Yin-Yang Yoga (meer Yang)
18:00 Diner
20:00 1,5 uur Yin Yoga | Meditatie
21:30 Thee | Afsluiting

Zaterdag (Stilte tot aan de lunch)
08:00 Ochtend meditatie
09:00 Ontbijt
10:30 1,5 uur Yin-Yang Yoga (meer Yang)
12:30 Lunch
14:30 1,5 uur Activiteit/Workshop
18:00 Diner
20:00 1,5 uur Yin-Restorative Yoga
21:30 Thee | Afsluiting

Zondag (Stilte tot aan de lunch)
08:00 Ochtend meditatie
09:00 Ontbijt
10:30 1,5 uur Yin-Yang Yoga (Meer Yin)
12:30 Lunch
14:00 1,5 uur Yoga Nidra | Meditatie
16:30 Afsluiting | Vertrek
(indeling onder voorbehoud | tijden kunnen iets afwijken)

Prijzen en kamers
De kamers in The Land of Now zijn voorzien van duurzame luxe boxprings voor een comfortabele nachtrust, een klein bureau en eigen badkamer met douche en toilet. Linnengoed en handdoeken zijn inbegrepen.


De prijzen voor het hele weekend zijn:
€ 455,- p.p. (1 persoons-kamer)
€ 375,- p.p. (2 persoons-kamer )

Het aantal 1 persoons-kamers zijn beperkt. Boekingen geschieden op volgorde van aanmelding. Geef bij aanmelding een voorkeur aan evenals je de retraite met iemand samen doet en een kamer wil delen.

Betalingen geschieden door middel van factuur. Gespreid betalen in 2 of 3 delen is mogelijk hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Reserveren en annuleren
Aanmelden kan via e-mail, telefoon, whatsapp of mondeling. Na aanmelding ontvang je een factuur met het verzoek tot betaling van 50% van de Yoga Retreat binnen twee weken. Na betaling is jouw reservering een feit. Uiterlijk zes weken voor aanvang van de Yoga Retreat dient het restante bedrag voldaan te zijn.

Kosteloos annuleren kan tot en met 31 december 2019. Bij annuleren na 31 december 2019 wordt 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht. Op de retraite zijn de algemene voorwaarden van Bhaskaraya Yoga van toepassing. Door je aan te melden stem je in met de privacy voorwaarden die gelden op deelname aan de lessen. De algemene voorwaarden en privacy verklaring vind je op de website http://www.bhaskarayayoga.com

Inbegrepen in het weekend

 • 12 uur Yoga/Meditatie voor ieder niveau
 • 2 maal ontbijt
 • 3 maal lunch
 • 2 maal diner
 • Alle maaltijden zijn vegetarisch/ Veganistisch en biologisch. Allergieën kunnen voor aanvang doorgegeven worden.
 • Onbeperkt biologische koffie en thee
 • Bedden zijn opgemaakt bij aankomst en er liggen handdoeken voor je klaar
 • Gratis wifi
 • Gratis parkeergelegenheid
 • Gebruik van de tuin en sauna

Gedurende het weekend ben je vrij over de invulling buiten de lessen, wees echter mindful over tijdige aanvang van de lessen. Het bijwonen van de lessen is vrijblijvend.

Wat is niet inbegrepen

 • transfer naar accommodatie
 • extra handdoeken naar behoefte
 • reis en/of annuleringsverzekering

Parkeren
Er is voldoende parkeergelegenheid bij de accommodatie. Op last van de gemeente gelieve op het terrein te parkeren.

Ik hoop je natuurlijk eerder te zien dan 3 april maar ik verheug me erop je te mogen ontvangen voor een mooi weekend samen.

ॐ शान्तिः Rodger

This entry was posted in yoga.

3 comments on “WEEKEND RETRAITE 3|4|5 april 2020

 1. Jenny Stuut schreef:

  Hoi Rodger,

  Ik me graag aanmelden voor de weekend retraite in een 1-persoons kamer.

  Groet,

  Liked by 1 persoon

  1. Leuk Jenny! Je staat er bij!! ❤

   Like

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: