search instagram arrow-down

Hersenspinsels

Ik voel mijzelf nog verre van verlicht. Maar zoals @michelle_saraswati zei: “Je bent aan het wakker worden alleen moet je je ogen nog openen.” En alles valt zo mooi samen wetenschap en spiritualiteit. . De voorstelling Dans en het Brein van @erikscherder van gister siddert nog na. En omdat ik geen danser ben vertaald dat bij mij door in yoga en meditatie. Al die gebieden in de hersenen die we proberen met elkaar te laten communiceren voor zo lang mogelijk zodat we de balans houden in mentale gezondheid. En mentale gezondheid is er alleen als ons zenuwstelsel kalm is en ons stresshormoon niet constant in alarm staat. . Ik geloof niet in toeval dat mijn focus deze week in de lessen, en daarvoor al voor mijzelf ligt bij Chidakasha. Het gebied achter gesloten ogen, het centrum van de hersenen en Ajna(niet Anja.... Maar ‘Agja’)chakra. Ik geloof dat oude yogi’s ook wetenschappers waren en nog zijn. Zij waren nieuwsgierig en gebruikte alle kennis die hun leraren al hadden om nieuwe verbindingen te maken in ons brein om zo spiritueel te mogen ontwaken. De meditatie van de Bihar School of Yoga zijn voornamelijk gericht op dit deel. Verschillende technieken die jou in staat stellen verbindingen te maken. . Ik google en mediteer nog ff door 🤯 Verwacht meer van dit in de lessen en hier 🤪 Ontvolgen kan altijd nog 😉
FRIDAY CONFESSIONS: Ik kijk vaak 1 keer per week en soms vaker op verhuisdieren.nl waar lieve honden, katten, konijnen etc op staan die een nieuw huisje zoeken. 🐶🐱🐰 Eigenlijk pijnig ik mijzelf er alleen maar mee want @roelburger wil geen hond in huis 🤷🏻 . Kijken, kijken, niet kopen? Is er iets waar jij graag naar kijkt maar niet koopt? Om welke reden dan ook 🤔
Het beoefenen van yoga (asana, pranayama, meditatie) heeft een positief effect op ons parasympatisch zenuwstelsel. Het beïnvloed de organen zo dat ons lichaam zich verkeerd in staat van rust. Als we rust ervaren kan het lichaam makkelijker herstellen. Behalve het fysieke aspect zorgt het er ook voor dat we meer ruimte krijgen in ons beoordelingsvermogen. . Van de week benoemde ik al Manas(verstand) en Buddhi(intellect) die een rechtstreekse relatie tot elkaar hebben. Als de communicatie tussen deze aspecten van de mind goed verloopt kunnen we bewuste keuzes maken, opmerkzaam blijven in elke stap die we zetten. . Ons sympatisch zenuwstelsel hebben we alleen maar nodig als er werkelijk gevaar is. Het brengt ons in staat van vluchten of vechten. In een maatschappij waarin we altijd AAN staan is dat deel van ons autonome zenuwstelsel snel getriggered of eigenlijk altijd nét wel en nét niet aan wat een uitputtingsslag is voor ons hele wezen. We verliezen in 95%van de gevallen van angst onnodig veel energie omdat ons beoordelingsvermogen niet juist functioneert. . 🌿 Neem jij wel voldoende rust of tijd voor jezelf? 🌿

CADEAUBON

Wil je een les of workshop weggeven? Neem dan contact op met jouw wensen zodat ik een cadeaubon voor je kan maken.

Heb je een cadeaubon ontvangen? Stuur dan een e-mail naar bhaskarayayoga@hotmail.com met jouw voor- en achternaam zodat ik jouw tegoed in een account kan aanmaken.

Zodra je account is aangemaakt met jouw tegoed krijg je bericht ter bevestiging en kun je jouw tegoed besteden door in het lesrooster de les te kiezen.

volg ons op SOCIAL MEDIA

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor het volgen van lessen bij Bhaskaraya Yoga.

Klik hier voor de privacy verklaring omtrent het verwerken van klant gegevens bij Bhaskaraya Yoga.

© Alle foto’s gebruikt op deze website zijn persoonlijk eigendom.

Omdat er het e.e.a. veranderd is en er wat nieuwe dingen aankomen houd ik je graag op de hoogte van alles rondom onze Yogastudio.

Claudia | Allereerst het feit dat Claudia ons helaas gaat verlaten op de maandag avond. Haar overige werkzaamheden en haar gezin vragen volledige aandacht en is het voor haar moeilijk om kwaliteit in de lessen te behouden en heeft zij heel eerlijk aangegeven geen les meer te kunnen geven. Claudia geeft nog les op 19 en 26 augustus.

Maandag avond | Om in de studio verschillende docenten te behouden voor de variatie én eventueel vervanging bij afwezigheid is mijn keuze gevallen om de maandag avond in te vullen met een yogales van Fiorella waarbij dan helaas Pilates komt te vervallen in ons aanbod. I.v.m. mijn vakantie start de les van Fiorella op 7 oktober 19:00u.

Weekend lessen | Ik wil heel graag ook lessen aanbieden in het weekend naast de workshops die eens in de zoveel tijd zijn. We beginnen vanaf 5 oktober met een Yin Yoga op de zaterdagochtend om 09:30 hierdoor gaat bijvoorbeeld de Restorative Yoga en Yoga Nidra naar 11:00uur. (zie de website of fitmanager voor een volledig overzicht)

Vakantie | Mijn vakantie is van 7 t/m 29 september. In deze periode gaan alle lessen gewoon door en worden vervangen door hele fijne docenten. Fiorella vervangt de dinsdag en woensdag Yin Yoga. Nawa vervangt de dinsdag Hatha Flow en donderdag beide Hatha Yoga lessen. Yvette van Dinther (voor sommige nieuw) geeft de donderdag Yin-Restorative Yoga. (zie de website of fitmanager voor een volledig overzicht)

Website | De website is vereenvoudigd. Het is een rustiger ontwerp geworden en overzichtelijker. De blogs zijn gestopt omdat ik dagelijks mijn hersenspinsels deel op social media. Zelfs als je geen Facebook of Instagram hebt kun je via het menu rechts klikken op de social media links om de berichten te lezen.

Extra’s | Verder ben ik altijd bezig om onze studio naar een hoger niveau te tillen samen met mijn lieve partner/collega Mireille. Ik probeer dit door meer lessen aan te bieden naarmate we groeien, om bijvoorbeeld een one-day retraite te geven in november en wie weet wat nog meer. Houd het rooster en de website in de gaten voor nieuwe invullingen.

Zoals altijd als je vragen hebt, iets niet helemaal werkt zoals het hoort, als je ideeën hebt of suggesties stuur me een berichtje op de manier die voor jou werkt.

Via hier houd ik je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen ipv een nieuwsbrief over de mail, mits het iets persoonlijks is.

ॐ शान्तिः Rodger

This entry was posted in yoga.
Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: