search instagram arrow-down

volg ons op SOCIAL MEDIA

Hersenspinsels

Je kan wel alles veroordelen maar voor een ieder werkt een andere benadering. Het is zo jammer te zien dat zelfs dat oordeel in yoga doordringt. (Ja ik volg ook verschillende van die accounts) . Je kunt the primary ashtanga serie wel veroordelen maar voor een hele hoop mensen werkt het heel goed. . Je kunt backbending wel gevaarlijk vinden of niet kunnen het kan nog steeds heel leuk zijn om te oefenen met alle wetenschap dat je lichaam het misschien wel niet kan. . Je kunt benoemen dat forward folds niet geschikt is voor een maatschappij die veel zit. Maar voor sommige kan het heel heilzaam zijn om juist die kant op te gaan. . Je mag benoemen dat restorative yoga voor iedereen is maar er zijn vast mensen waarbij het averechts werkt. . Ook ik heb mijn bedenkingen bij sommige vormen van yoga (en of het überhaupt wel yoga is.) Maar een ieder heeft een andere behoefte. En het is aan de beoefenaar te beoordelen wat bij hem of haar past. Dear yogi, please find a way of practice that suits YOU 🧘🏻‍♂️
De grootste strijd voer ik van binnen... 🤔 . Heel soms komt dat wel naar buiten. Zoals de rugpijn of vermoeidheid of het welbekende korte lontje. Maar ik denk dat 95% van alles het denken is. De twijfel... het analyseren.. het ego of het gevoel? Ik probeer te luisteren maar heel snel neemt de geest het weer over. Echter dat lichaam blijft wel vaak aangeven dat er iéts is... maar dat iets is soms heel vaag.
Wat verder filosoferend over mijn vorige post en het niet beoefenen van asana... . “Zij die verzaken in gehechtheid aan actie en loskomen van twijfel door spirituele kennis, handelen in vrijheid. Arjuna, breek los van twijfel in je hart met het zwaard van kennis. Sta op en betreed het pad van Yoga.” . In de Bhagavad Gita staat niets behalve het zitten met een rechte rug over fysieke beoefening van yoga (Hatha yoga: the yoga of force) Des te meer ik nu nadenk over alle twijfel die je hebt en hoe moeilijk het is om de geest te temmen(ook hierover geeft Krishna toe dat dit moeilijk, maar niet onmogelijk is) Miles and miles to go....🧘🏼‍♂️

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor het volgen van lessen bij Bhaskaraya Yoga.

Klik hier voor de privacy verklaring omtrent het verwerken van klant gegevens bij Bhaskaraya Yoga.

© Alle foto’s gebruikt op deze website zijn persoonlijk eigendom.

Omdat er het e.e.a. veranderd is en er wat nieuwe dingen aankomen houd ik je graag op de hoogte van alles rondom onze Yogastudio.

Claudia | Allereerst het feit dat Claudia ons helaas gaat verlaten op de maandag avond. Haar overige werkzaamheden en haar gezin vragen volledige aandacht en is het voor haar moeilijk om kwaliteit in de lessen te behouden en heeft zij heel eerlijk aangegeven geen les meer te kunnen geven. Claudia geeft nog les op 19 en 26 augustus.

Maandag avond | Om in de studio verschillende docenten te behouden voor de variatie én eventueel vervanging bij afwezigheid is mijn keuze gevallen om de maandag avond in te vullen met een yogales van Fiorella waarbij dan helaas Pilates komt te vervallen in ons aanbod. I.v.m. mijn vakantie start de les van Fiorella op 7 oktober 19:00u.

Weekend lessen | Ik wil heel graag ook lessen aanbieden in het weekend naast de workshops die eens in de zoveel tijd zijn. We beginnen vanaf 5 oktober met een Yin Yoga op de zaterdagochtend om 09:30 hierdoor gaat bijvoorbeeld de Restorative Yoga en Yoga Nidra naar 11:00uur. (zie de website of fitmanager voor een volledig overzicht)

Vakantie | Mijn vakantie is van 7 t/m 29 september. In deze periode gaan alle lessen gewoon door en worden vervangen door hele fijne docenten. Fiorella vervangt de dinsdag en woensdag Yin Yoga. Nawa vervangt de dinsdag Hatha Flow en donderdag beide Hatha Yoga lessen. Yvette van Dinther (voor sommige nieuw) geeft de donderdag Yin-Restorative Yoga. (zie de website of fitmanager voor een volledig overzicht)

Website | De website is vereenvoudigd. Het is een rustiger ontwerp geworden en overzichtelijker. De blogs zijn gestopt omdat ik dagelijks mijn hersenspinsels deel op social media. Zelfs als je geen Facebook of Instagram hebt kun je via het menu rechts klikken op de social media links om de berichten te lezen.

Extra’s | Verder ben ik altijd bezig om onze studio naar een hoger niveau te tillen samen met mijn lieve partner/collega Mireille. Ik probeer dit door meer lessen aan te bieden naarmate we groeien, om bijvoorbeeld een one-day retraite te geven in november en wie weet wat nog meer. Houd het rooster en de website in de gaten voor nieuwe invullingen.

Zoals altijd als je vragen hebt, iets niet helemaal werkt zoals het hoort, als je ideeën hebt of suggesties stuur me een berichtje op de manier die voor jou werkt.

Via hier houd ik je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen ipv een nieuwsbrief over de mail, mits het iets persoonlijks is.

ॐ शान्तिः Rodger

This entry was posted in yoga.
Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: