search instagram arrow-down

Hersenspinsels

Mooi, simpel en waar zoals Sri Dharma Mittra zegt in een les: ‘Use your intelligence’ waarbij hij bedoeld de transitie tussen 2 houdingen in.🌿 . Houdingen doen is één maar om op dat zelfde moment écht aanwezig te zijn is een heel ander verhaal. Voel je wat de houding doet? Heeft het een functie voor je? En hoe snel ga je van de ene houding naar de andere. . Je hebt het niet voor niets; gebruik je verstand. Maar de juiste keuze. En als je dan toch ervaart je een verkeerde keuze hebt gemaakt, leer ervan, pas het aan. #yoganerd
FRIDAY CONFESSIONS: Ik maak niét elke dag mijn eigen mat schoon terwijl ik weet hoe vies deze kán worden.... 🧼 . Elke dag reinig ik mijn lichaam en zelfs de geest(meditatie) maar die mat wordt nog wel eens verwaarloosd. En dat terwijl ik in de studio braaf alle matten elke dag schoon maak 🤷🏼‍♂️ . Je hebt er niet eens heel dure fancy schoonmaakmiddelen voor nodig. 🧽🧴Tip: Neem 2 delen gedemineraliseerd (demi) water, 1 deel natuurazijn en 12-15 druppels essentiële olie. In een oude glassex fles of plantenspuit werkt het beste. Spray je mat ermee in en met een droge doek wrijf je de mat schoon/droog. Laat de mat nog even drogen en klaar✨Ik ga het gelijk even doen!!
🌲 Géén inspiratie voor een cadeautje onder de boom?🌲 . Op verzoek heb ik een cadeaubon ontworpen speciaal voor de yoga. Wat is er mooier dan iets weggeven waar je zelf ook al heel blij van wordt?! 🧘🏼‍♀️🧘🏽‍♂️ Stuur me een privé berichtje als ik iets voor je kan betekenen hierin. #shamelesspromotion

CADEAUBON

Wil je een les of workshop weggeven? Neem dan contact op met jouw wensen zodat ik een cadeaubon voor je kan maken.

Heb je een cadeaubon ontvangen? Stuur dan een e-mail naar bhaskarayayoga@hotmail.com met jouw voor- en achternaam zodat ik jouw tegoed in een account kan aanmaken.

Zodra je account is aangemaakt met jouw tegoed krijg je bericht ter bevestiging en kun je jouw tegoed besteden door in het lesrooster de les te kiezen.

volg ons op SOCIAL MEDIA

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor het volgen van lessen bij Bhaskaraya Yoga.

Klik hier voor de privacy verklaring omtrent het verwerken van klant gegevens bij Bhaskaraya Yoga.

© Alle foto’s gebruikt op deze website zijn persoonlijk eigendom.

Vanaf woensdag 24 april start ik een introductie workshop mediteren en ademhaling.

Veel van ons zijn vergeten goed te ademen. We ademen oppervlakkig door de mond en gebruiken ons middenrif zelden of nauwelijks. Als we inademen brengen we de schouders omhoog of we trekken de buikspieren in. Op deze manier gebruiken we maar een fractie van onze longcapaciteit. Ons lichaam krijgt niet genoeg zuurstof. Het resultaat is dat we ons moe voelen, energieloos en zelfs gedeprimeerd.

Een juiste ademhaling, of Pranayama, voorziet het lichaam van voldoende zuurstof en geeft een opgeladen gevoel. Een enorme hoeveelheid energie ligt daar opgeslagen. Door bewust te worden van onze ademhaling en door diep te ademen, kunnen we de opgeslagen energie in ons dagelijks leven aanboren en kunnen we beter omgaan met de eisen die het moderne leven stelt. (bron: Sivananda Europe)

De ademhaling kan de weg zijn naar meditatie en concentratie. Uiteindelijk, zo zeggen yogi’s, is er zoveel controle over de ademhaling dat je deze bijna kunt stoppen zodat er minimalen fluctuatie in het lichaam overblijft en concentratie verhoogt. Meditatie is niet het stoppen van gedachtes, het is niet dingen mooier maken dan ze zijn maar oprecht kunnen observeren dat wat is op dit moment. In de workshop geef ik enkele van de wel 1000-en technieken zodat je altijd een methode kunt vinden die bij je past.

In 4 avonden geef ik je een introductie om je meditatie of ademhaling oefening op te starten.

De workshop is op de volgende data: 24 april, 1 mei, 8 mei en 15 mei. De kosten voor deze workshop zijn €50,- en is te bestellen via deze Bestellink. (de workshop gaat door vanaf 3 deelnemers)

Ik zie je graag op 24 april.

Om Shanti.

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: