search instagram arrow-down

Hersenspinsels

CADEAUBON

Wil je een les of workshop weggeven? Neem dan contact op met jouw wensen zodat ik een cadeaubon voor je kan maken.

Heb je een cadeaubon ontvangen? Stuur dan een e-mail naar bhaskarayayoga@hotmail.com met jouw voor- en achternaam zodat ik jouw tegoed in een account kan aanmaken.

Zodra je account is aangemaakt met jouw tegoed krijg je bericht ter bevestiging en kun je jouw tegoed besteden door in het lesrooster de les te kiezen.

volg ons op SOCIAL MEDIA

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor het volgen van lessen bij Bhaskaraya Yoga.

Klik hier voor de privacy verklaring omtrent het verwerken van klant gegevens bij Bhaskaraya Yoga.

© Alle foto’s gebruikt op deze website zijn persoonlijk eigendom.

Wellicht zing je zelf mantras, luister je ze alleen of heb je mij in een les een mantra horen zeggen/chanten. Mantras zijn meer dan alleen woorden. Elk woord heeft een bepaalde vibratie die ons hart kan openen (dit soort woorden gebruik ik zelden om regenbogen, eenhoorn en fluffy yoga te vermijden). Verschillende yogi’s benoemen zelfs dat als meditatie niet werkt, als concentratie en pranayama om een of andere reden niet lukt het eenvoudig chanten van de naam van God je verlossen kan van oude Samskaras (ontwikkelde patronen in gedacht, acties en intenties).

Zo beschrijft de Holy Mother (Sarada Devi): ‘de geest kan onder controle gebracht worden als één de naam van God herhaald. 15 tot 20.000 keer per dag.’ Sri Ramakrishna zegt: ‘het beste dat iemand, waarvan de geest verwikkeld is in zintuigelijke genoegen, kan doen is het cultiveren van een tegengesteld gedrag zoals het herhaaldelijk chanten van de naam van de Heer zoals gedaan wordt in de Nārada Pañcarātra.’ Swami Vivekananda zegt: ‘Zijn grootste naam is Om; Herhaal dit, mediteer erop, en denk aan al zijn wonderlijke aspecten. Het continue herhalen van Om is ware aanbidding. Het is geen woord, het is God zelf.’

Je hoeft de betekenis van een mantra niet te weten om de effecten ervan te kunnen ervaren, ook hoeven de woorden niet exact uitgesproken te worden zoals ze echt zijn, het gaat om intentie. Om een indruk te geven hoe intens mooi, ingewikkeld en energiek een mantra is vertaal en leg ik hieronder mijn favoriete mantra uit met hulp van diverse bronnen omdat ik geen Sanskriet spreek.

Om Purnamadah is een mantra die komt uit de Isavasya Upanishad (de Upanishads zijn onderdeel van de Vedas, Hindu geschriften)

DEB69B65-AADB-414C-9BAA-A5CB65D19B89

Om Purnamadah Purnamidam Purnat Purnamudacyate Purnasya Purnamadaya Purnamevavasisyate (Om Shanti, Shanti, Shanti)

De letterlijke vertaling is; Dat is heel, dit is heel, van dat hele is dit hele gekomen; van dat hele, dit hele is verwijderd, wat overblijft is heel. Geen persoon kan exact begrijpen wat de letterlijke vertaling inhoud. Hiervoor is wat studie nodig en andere teksten en geschriften die kunnen uitleggen waar deze mantra over gaat.

Sommige worden dienen opgebroken te worden om uitleg te kunnen geven. Purnam adah – Compleetheid ben Ik, het onderwerp Atma, wiens natuur Brahman is, vormloos, grenzeloos, beschauwd als de bron van creatie. Purnam idam – Compleet zijn alle objecten, alles dat bekend is of kennis bevat, alle gevormde effecten (dat wat vorm kent), gekenmerkt door creatie. Purnat Purnam udacyate – Uit compleetheid, komt compleetheid voort. Van adah (Brahman) is de bekende creatie (idam) gekomen (udacyate). Purnasya Purnam adaya Purnam eva avasisyate – Als purnam (de creatie) is toegevoegd aan of gesubstraeerd van purnam (Brahman), blijft nog steeds over purnam – Brahman!

Ik hoop dat ik je een klein beetje inzicht heb mogen geven in de kracht van mantras. Als je vragen hebt of ideeën vind ik het super leuk omte horen. Wellicht zijn mantras een mooie nieuwe traditie om het nieuwe jaar in te luiden ipv het vuurwerk geweld? 😉 I know i will.

 

ॐ Shanti

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: