search instagram arrow-down

Hersenspinsels

“Easy” Twist sommige namen van houdingen kloppen niet met de ervaring. Deze twist is voor mij, ookal lijkt het op deze foto misschien niet zo, helemaal niet easy. Mijn ribben raken mijn heupbot wat heel ongemakkelijk is voor lange tijd. Of mijn benen óf mijn schouders blijven niet aan de vloer en zelfs met ondersteuning is het alles behalve ontspannen... Liever een andere houdingen met dezelfde functie 😉
Antagonisten | Ook wel tegengestelden. Warm/koud, zwart/wit, hard/zacht, donker/licht, Yin/Yang. . Ze zijn onafscheidelijk. We kennen het een niet zonder het ander. Hoe kun je weten dat het licht is als het nooit donker zou zijn? . In praktijk op de mat is het belangrijk dat als we stretchen we een tegenhanger zoeken. Zoals het stretchen van de quadriceps waarvoor je de hamstring aanspant (actief/yang) of de knie moet buigen (passief/yin) en andersom. Alleen stretchen is niet waar het lichaam genoeg aan heeft. Spieren aanspannen/activeren zorgt weer voor versteviging. Aan jou als yogi de opdrachten te herkennen wat het lichaam nodig heeft op dit moment.
ANXIETY is een woord in het engels dat zich niet makkelijk laat vertalen in het Nederlands. Het dichtstbij komt wellicht chronische angst... . In een samenleving waarin we altijd AAN staan liggen dit soort emoties die worden aangestuurd door ons sympathisch zenuwstelsel op de loer. Het is voor een mens niet ‘normaal’ om altijd aan te staan. De constante alertheid of er een telefoontje, e-mail of bericht binnenkomt werkt uitputtend. We gaan in de overlevingsstand en kunnen niet meer helder elke situatie die zich voordoet beoordelen. Die automatische piloot noemen we in yoga ook wel Manas welke put uit eerdere ervaringen ipv te anticiperen op wat er werkelijk gaande is. . In yoga proberen we ons para-sympathisch zenuwstelsel te stimuleren door meditatie, pranayama, asana etc. Buddhi noemen het observerende deel van ons wezen. Buddhi is niet hetgeen dat handelt maar observeert en beoordeeld. Het kalmeert het zenuwstelsel zodat we helder kunnen denken en zelfs tot inzicht kunnen komen dat de reactie die we vaak (soms al jaren) hebben op een situatie, zoals het hebben van angst, helemaal niet gegrond is. Pas als we inzien dat ons handelen helemaal geen functie heeft zullen we onze koers wijzigen zonder moeite omdat we inzien dat alleen dat het juiste handelen is.

CADEAUBON

Wil je een les of workshop weggeven? Neem dan contact op met jouw wensen zodat ik een cadeaubon voor je kan maken.

Heb je een cadeaubon ontvangen? Stuur dan een e-mail naar bhaskarayayoga@hotmail.com met jouw voor- en achternaam zodat ik jouw tegoed in een account kan aanmaken.

Zodra je account is aangemaakt met jouw tegoed krijg je bericht ter bevestiging en kun je jouw tegoed besteden door in het lesrooster de les te kiezen.

volg ons op SOCIAL MEDIA

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor het volgen van lessen bij Bhaskaraya Yoga.

Klik hier voor de privacy verklaring omtrent het verwerken van klant gegevens bij Bhaskaraya Yoga.

© Alle foto’s gebruikt op deze website zijn persoonlijk eigendom.

Van 10 december t/m 10 januari ben ik in Mysore, India. Ik ben hier voor een zelfstudie bij Atmavikasa Center of Yogic Scienses. Hier volg ik een traditionele Hatha Yoga training die meer is voor zelfontwikkeling en uiteraard mij zal laten groeien als persoon zowel als docent. (klik op de naam om hun website te openen als je nieuwsgierig bent geworden)

In deze periode gaan alle lessen in de studio gewoon door en worden de lessen die ik normaal op dinsdag en donderdag geef vervangen door 2 hele fijne teachers. Elke docent heeft zijn eigen kennis en manier van werken/ doceren wat je kan brengen tot nieuwe inzichten en kennis over jezelf. Het rooster is reeds aangepast.

Nawa zal dinsdag de evening flow (19:00) en donderdag de Yin-Hatha (9:00), Hatha Yoga (19:00) en Yin-Restorative (20:15) op zich nemen. Ik geloof heel erg in het kunnen van Nawa en weet dat zij kwalitatief goede lessen verzorgd waarbij ik met een gerust hart weg kan.

Mirjam Lieffering is nieuw bij Bhaskaraya Yoga en ken ik vanuit de studio in Zoetermeer. Ik ben heel blij dat zij de Yin Yoga op dinsdag (20:15) voor mij zal waarnemen.

Ook de lessen van Claudia en Nawa gaan gewoon door. Hier volgen een aantal data/tijden waarop de studio gesloten is ivm feestdagen en nieuwjaar. 24 december Pilates (ivm kerstavond) | 25 december Evening Flow en Yin (eerste kerstdag) | 26 december Power Yoga (tweede kerstdag) | 31 december Pilates (oudjaarsavond) | 1 januari Evening Flow en Yin (nieuwjaarsdag)

Voor vragen betreft de lessen kun je (alleen in die periode) terecht bij de desbetreffende docent. Alle overige vragen betreft abonnementen, les tegoed, workshops etc. kunnen nog steeds naar mij toe omdat ik niet helemaal van de wereld ben afgesloten 😉

Volg mijn Instagram of Facebook voor updates over mijn belevingen in moeder India. En ik hoop daarna mijn kennis weer met jullie te mogen delen. Geniet tot die tijd van de lessen die worden gegeven.

ૐ  Shanti.

This entry was posted in yoga.
Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: