search instagram arrow-down

Hersenspinsels

CADEAUBON

Wil je een les of workshop weggeven? Neem dan contact op met jouw wensen zodat ik een cadeaubon voor je kan maken.

Heb je een cadeaubon ontvangen? Stuur dan een e-mail naar bhaskarayayoga@hotmail.com met jouw voor- en achternaam zodat ik jouw tegoed in een account kan aanmaken.

Zodra je account is aangemaakt met jouw tegoed krijg je bericht ter bevestiging en kun je jouw tegoed besteden door in het lesrooster de les te kiezen.

volg ons op SOCIAL MEDIA

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor het volgen van lessen bij Bhaskaraya Yoga.

Klik hier voor de privacy verklaring omtrent het verwerken van klant gegevens bij Bhaskaraya Yoga.

© Alle foto’s gebruikt op deze website zijn persoonlijk eigendom.

Het is wellicht geen toeval dat ik in de Netflix serie ‘Once upon a time’ ben beland én mijn inspiratie kwam op het spiegel effect van Yoga op de mat en daarbuiten.

De mat is een geweldige plek om in alle veiligheid te oefenen voor het dagelijks leven. Zoals ik vaker zeg en heb gedeeld is het leven niet altijd rooskleurig evenals je asana beoefening. Sommige dagen gaan soepel andere zijn een stuk frustrerender. Alles is onderhevig aan verandering. Ons lichaam is constant in beweging wetenschappelijk heb je ongeveer elke 7 jaar een totaal nieuw lichaam, elke cel in het lichaam heeft een transitie doorgemaakt (zie dit artikel) Die veranderingen observeren we in de houdingen op de mat. Het lichaam went aan sommige houdingen, je groeit. Met de wetenschap dat het lichaam veranderd kun je rekening houden in je oefeningen.

De houdingen op zich zijn natuurlijk heel mooi en een streven om een houding te beheersen vraagt geduld en doorzettingsvermogen. Echter altijd rekening houdend dat niet elk lichaam geschikt is voor alle houdingen. We gebruiken ook niet het lichaam om in de houdingen te komen maar de houdingen om het lichaam te ervaren. Zo ook in het dagelijks leven. Een doel voor ogen hebben geeft structuur. Echter teveel focus op alleen het einddoel kan leiden tot grote teleurstelling als het einddoel niet haalbaar lijkt, als het pad langer duurt dan je had gehoopt. In die momenten leer je tevreden en dankbaar te zijn voor wat is op dat moment. Door onthecht te zijn aan het plaatje dat voor ogen was kun je dankbaar zijn met de kleinste progressie. Op de mat en daarbuiten.

Ik merk zelf ook nog steeds dat het plaatje belangrijker lijkt dan de ervaring. Toch net iets verder gaan in een houding dan op dat moment goed voelt. Toch verleid worden door materiele ‘spullen’ en denken dat dit voldoening gaat geven. Energie van mensen blijven vragen die helemaal niets oplevert. Langzaam, met geduld, met constante oefening, met hulp en met vallen en opstaan leer ik het.

Laat de periode op de mat je in ieder geval helpen alle dagelijkse bezigheden bewuster te ervaren. Vind die vertaling voor jezelf, stap voor stap. Yoga naast de mat.  

ૐ  Shanti.

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: