search instagram arrow-down

volg ons op SOCIAL MEDIA

Hersenspinsels

Je kan wel alles veroordelen maar voor een ieder werkt een andere benadering. Het is zo jammer te zien dat zelfs dat oordeel in yoga doordringt. (Ja ik volg ook verschillende van die accounts) . Je kunt the primary ashtanga serie wel veroordelen maar voor een hele hoop mensen werkt het heel goed. . Je kunt backbending wel gevaarlijk vinden of niet kunnen het kan nog steeds heel leuk zijn om te oefenen met alle wetenschap dat je lichaam het misschien wel niet kan. . Je kunt benoemen dat forward folds niet geschikt is voor een maatschappij die veel zit. Maar voor sommige kan het heel heilzaam zijn om juist die kant op te gaan. . Je mag benoemen dat restorative yoga voor iedereen is maar er zijn vast mensen waarbij het averechts werkt. . Ook ik heb mijn bedenkingen bij sommige vormen van yoga (en of het überhaupt wel yoga is.) Maar een ieder heeft een andere behoefte. En het is aan de beoefenaar te beoordelen wat bij hem of haar past. Dear yogi, please find a way of practice that suits YOU 🧘🏻‍♂️
De grootste strijd voer ik van binnen... 🤔 . Heel soms komt dat wel naar buiten. Zoals de rugpijn of vermoeidheid of het welbekende korte lontje. Maar ik denk dat 95% van alles het denken is. De twijfel... het analyseren.. het ego of het gevoel? Ik probeer te luisteren maar heel snel neemt de geest het weer over. Echter dat lichaam blijft wel vaak aangeven dat er iéts is... maar dat iets is soms heel vaag.
Wat verder filosoferend over mijn vorige post en het niet beoefenen van asana... . “Zij die verzaken in gehechtheid aan actie en loskomen van twijfel door spirituele kennis, handelen in vrijheid. Arjuna, breek los van twijfel in je hart met het zwaard van kennis. Sta op en betreed het pad van Yoga.” . In de Bhagavad Gita staat niets behalve het zitten met een rechte rug over fysieke beoefening van yoga (Hatha yoga: the yoga of force) Des te meer ik nu nadenk over alle twijfel die je hebt en hoe moeilijk het is om de geest te temmen(ook hierover geeft Krishna toe dat dit moeilijk, maar niet onmogelijk is) Miles and miles to go....🧘🏼‍♂️

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor het volgen van lessen bij Bhaskaraya Yoga.

Klik hier voor de privacy verklaring omtrent het verwerken van klant gegevens bij Bhaskaraya Yoga.

© Alle foto’s gebruikt op deze website zijn persoonlijk eigendom.

 

Ik blijf deze heerlijke workshop herhalen. Bij deze al de planning voorjaar 2019.

 

26 januari | 23 februari | 23 maart | 20 april | 18 mei allen van 10:00 – 11:30uur

NIEUW in 2019 is dat de les los iets duurder wordt mits je meerdere lessen tegelijk aankoopt.

Losse les € 12,-
5 lessen € 50,-

 

Restorative Yoga

Restorative Yoga (herstellende yoga) is een lichte stimulans voor je bindweefsel/fascia en kalmerend voor je zenuwstelsel. Door optimaal gebruik te maken van props zoals dekens, blokken, kussen en bolsters breng je het lichaam in een positie waarin maximale ontspanning het doel is. Geen lichaamsdeel hangt of moet moeite kosten om in positie te houden. Op deze manier krijgt het lichaam de ruimte voor rust en ontspanning en reset je als het ware je zenuwstelsel vaak actief en alert is. Het idee is de aandacht dieper naar binnen te brengen je bewust word van je fysieke lichaam en leert onthechten van emoties.

Daarnaast maken we gebruik van een diepe ademhaling waarbij het lichaam steeds dieper in de houding kan komen.  Een zeer goede vorm van yoga om te ontstressen.

Yoga Nidra

Ook wel de slaap van de yogi’s genoemd. Een ideale vorm om diepgewortelde impressies te elimineren. Ondanks Nidra slaap betekend is dit niet wat je letterlijk doet, je kent vast het gevoel wel dat je vermoeider wakker wordt dan toen je naar bed ging. Onbewust ben je in je slaap soms heel actief en gespannen. In Yoga Nidra is je bewustzijn tussen slaap en waken in een staat die je alleen in heel diepe slaap ervaart. Een uur Yoga Nidra staat gelijk aan vier uur slaap. Na een sessie voel je je ook vaak meer uitgerust.

In Yoga Nidra werk je met een Sankalpa. Wanneer je geest zo ontspannen is is het veel ontvankelijker voor verandering. Je Sankalpa is een positief statement of intentie, zonder ego. Het is altijd kort, in tegenwoordige tijd en positief zoals: ‘Ik ben goed voor mijzelf’. Zie je Sankalpa als het planten van een zaad. Je onderbewustzijn neemt dit over en zo wordt je Sankalpa vanzelf werkelijkheid.

 

De workshop is toegankelijk voor leden en niet leden. Het is nog ver weg maar na het succes en de dagen die nog komen en al volgeboekt zijn alvast een kans om vooruit te boeken.

ૐ Shanti.

 

This entry was posted in yoga.
Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: