Nieuwe data Restorative Yoga | Yoga Nidra 2019

 

Ik blijf deze heerlijke workshop herhalen. Bij deze al de planning voorjaar 2019.

 

26 januari | 23 februari | 23 maart | 20 april | 18 mei allen van 10:00 – 11:30uur

NIEUW in 2019 is dat de les los iets duurder wordt mits je meerdere lessen tegelijk aankoopt.

Losse les € 12,-
5 lessen € 50,-

 

Restorative Yoga

Restorative Yoga (herstellende yoga) is een lichte stimulans voor je bindweefsel/fascia en kalmerend voor je zenuwstelsel. Door optimaal gebruik te maken van props zoals dekens, blokken, kussen en bolsters breng je het lichaam in een positie waarin maximale ontspanning het doel is. Geen lichaamsdeel hangt of moet moeite kosten om in positie te houden. Op deze manier krijgt het lichaam de ruimte voor rust en ontspanning en reset je als het ware je zenuwstelsel vaak actief en alert is. Het idee is de aandacht dieper naar binnen te brengen je bewust word van je fysieke lichaam en leert onthechten van emoties.

Daarnaast maken we gebruik van een diepe ademhaling waarbij het lichaam steeds dieper in de houding kan komen.  Een zeer goede vorm van yoga om te ontstressen.

Yoga Nidra

Ook wel de slaap van de yogi’s genoemd. Een ideale vorm om diepgewortelde impressies te elimineren. Ondanks Nidra slaap betekend is dit niet wat je letterlijk doet, je kent vast het gevoel wel dat je vermoeider wakker wordt dan toen je naar bed ging. Onbewust ben je in je slaap soms heel actief en gespannen. In Yoga Nidra is je bewustzijn tussen slaap en waken in een staat die je alleen in heel diepe slaap ervaart. Een uur Yoga Nidra staat gelijk aan vier uur slaap. Na een sessie voel je je ook vaak meer uitgerust.

In Yoga Nidra werk je met een Sankalpa. Wanneer je geest zo ontspannen is is het veel ontvankelijker voor verandering. Je Sankalpa is een positief statement of intentie, zonder ego. Het is altijd kort, in tegenwoordige tijd en positief zoals: ‘Ik ben goed voor mijzelf’. Zie je Sankalpa als het planten van een zaad. Je onderbewustzijn neemt dit over en zo wordt je Sankalpa vanzelf werkelijkheid.

 

De workshop is toegankelijk voor leden en niet leden. Het is nog ver weg maar na het succes en de dagen die nog komen en al volgeboekt zijn alvast een kans om vooruit te boeken.

ૐ Shanti.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s