search instagram arrow-down

Hersenspinsels

CADEAUBON

Wil je een les of workshop weggeven? Neem dan contact op met jouw wensen zodat ik een cadeaubon voor je kan maken.

Heb je een cadeaubon ontvangen? Stuur dan een e-mail naar bhaskarayayoga@hotmail.com met jouw voor- en achternaam zodat ik jouw tegoed in een account kan aanmaken.

Zodra je account is aangemaakt met jouw tegoed krijg je bericht ter bevestiging en kun je jouw tegoed besteden door in het lesrooster de les te kiezen.

volg ons op SOCIAL MEDIA

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor het volgen van lessen bij Bhaskaraya Yoga.

Klik hier voor de privacy verklaring omtrent het verwerken van klant gegevens bij Bhaskaraya Yoga.

© Alle foto’s gebruikt op deze website zijn persoonlijk eigendom.

Ik krijg vaak vragen over yogamatten. Bestaat er zoiets als dé perfecte yogamat? Welke mat is goed voor jouw beoefening? En in het doolhof van aanbieders hoe kies je de juiste? Wellicht kan ik je een beetje in de juiste richting helpen.

Om heel eerlijk te zijn bestaat er niet zoiets als 1 mat of soort die zich kan kenmerken als de perfecte yogamat het is namelijk heel persoonlijk. Om te beginnen is het belangrijk dat je een beetje vooruit kijkt.

DIK | DUN | LANG | BREED

Wat voor yogales ga je volgen? Actievere lessen vragen om een mat met goede grip. Yogavormen als Yin en Restorative(langdurige houdingen) of Pilates vragen om een mat met goede ondersteuning (meer dikte) en hot yogalessen moeten goed en makkelijk te reinigen zijn (waarbij je ook kunt denken aan een yogahandoek.)

Hoe lang of hoe breed je mat moet zijn is zeer afhankelijk van je lichaam. Een gemiddelde mat is 180cm lang en 60cm breed. Ken je een gemiddelde lengte dan is dit een prima keuze. Ben je langer overweeg dan een langere mat 200/210/220cm ook als je breder bent bijvoorbeeld in de schouders kan het fijn zijn een bredere mat te nemen. Een mat moet minimaal 4mm dik zijn, dunner is vaak belastend voor gewrichten. Standaard matten zijn tussen de 4 en 6mm.

MATERIAAL

PVC | Polyvinylchloride is duurzaam een gaat zo’n 10 jaar mee, kent een goede grip en is schoon te maken met water zeep.

TPE | Thermoplastisch elastomeer. Vrij van schadelijke stoffen, 100% afbreekbaar, heeft een goede grip en gaat gemiddeld 5 jaar mee. 

Rubber | Rubber is van nature stroever dan PVC, gaat zo’n 5 jaar mee en kun je schoonmaken met water en azijn.

Jute/Katoen | Natuurlijke uitstraling en een ecologische keuze. Jute of katoenen matten zijn vaak water afstotend gemaakt en geven meer warmte voor koude ondergronden maar kennen minder grip. Reinigen met water. Kortere levensduur.

De lengte, dikte en materiaal van je mat weegt letterlijk en figuurlijk mee in je keuze en het meedragen van huis naar de les. Vaak kun je ook een draagtas of riem kopen die het wat comfortabeler maakt. Mits je het onder de arm meedragen geen enkel probleem vind.

DESIGN

De enige keuze die daarna nog staat is welke kleur, print en/of design je wil nemen. Ook hierin zijn 1000-en mogelijkheden. Natuurlijk is dit sterk afhankelijk van de eerdere keuzes die je hebt mogen maken.

De mat die ik al jaren gebruik is de Manduka Pro Lite van 200cm. Voor vakantie vind ik deze te zwaar en onhandig en gebruik ik Manduka Eko Superlite welke weinig ondersteuning kent maar wel de beste grip heeft. Manduka is geen goedkoop label en absoluut geen must echter ik heb er enorm veel steun en plezier van.

VERKOOP ADRESSEN

Wat verkoop adressen waar je goed kunt slagen voor een mat. Er zijn natuurlijk nog veel meer opties en vele bedrijven verkopen naar hun assortiment ook yoga artikelen. Mijn voorkeur gaat niet uit naar een mat van de Lidl, Kruidvat, Hema, Decathlon etc. Deze kennen veelal slechte kwaliteiten en een korte levensduur als ze al niet heel slecht voor ons milieu zijn. Voordat je een mat definitief koopt lees wat reviews van anderen. Koop je de mat online check of er een makkelijk retour beleid is en of je de mat een aantal dagen kan testen. 

MANDUKA (Ook wel de koning onder de matten. Goede investering voor lange termijn)

YOGAMAT-ONLINE (Vele soorten merken, maten en prijzen)

ECOYOGI (Diverse merken goed voor het milieu)

YOGISHA (Kent ook fysieke winkels in Amsterdam en Den Haag)

LULU LEMON (Ook een fysieke winkel in Amsterdam)

LIFORME (zeer goede antislip, af en toe acties met free shipping)

 

Happy shopping!

ॐ Shanti.

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: