search instagram arrow-down

volg ons op SOCIAL MEDIA

Hersenspinsels

Het gevoel van ontspanning of rebound na de asana is voor mij soms het gevoel van Dharana en Dhyana. . Evenals in meditatie beoefening breng je de focus op 1 punt, adem/chakra/object etc.(Dharana) Na een tijd concentratie laat je de sturing van energie los en blijf je observeren wat er over blijft.(Dhyana) . Zo ook is je focus in de asana’s waar je alle energie gebruikt om controle te vinden over het lichaam en zo energie te harmoniseren. Na de houding vind je een kort rust moment om ook dan waar te nemen wat er overblijft. Zo vind je je meditatie moment ook in asana practice 🧘🏼‍♂️
Vrijdag bekentenissen. 🤔💭 . Deze week sprak iemand me aan waar ik al een moeilijke energie bij voel. Dit houd ik altijd bij mijzelf omdat ik echt van mening ben ik niet de echte persoon ken achter het uiterlijk en de opmerkingen. Zij vroeg me hoe het ging en vertelde zelf trots dat ze heel veel yoga en pilates lessen mocht vervangen (naast die ze al geeft) wetende dat deze persoon alleen maar een 3-daagse bodybalance workshop heeft gedaan kon ik niet meer uitbrengen dan: “oh leuk jóh...” . Thuis bleef ik erover nadenken hoe iemand met 0,0 anatomie kennis en opleiding zulke lessen mag en kan geven.. het verstoorde zelfs mijn practice in de middag en toen moest ik mezelf herpakken. . Het is niet aan mij om te beoordelen wanneer iemand wel of geen les kan geven. Het is aan de mensen om kwaliteit te herkennen. Het jammere alleen is dat veel mensen geen idee hebben, dan een onervaren docent treffen en helaas misschien dan denken; oh zie je, yoga is niks voor mij... en dat zou ik eeuwig zonde vinden. Maar zelfs dat is misschien niet aan mij maar aan het universum. . En toch kan ik me er mateloos aan irriteren... 😤 De mate van arrogantie; “ik kan dit ook...”
“De adem is het koord dat de ziel aan het lichaam bind.” -autobiografie van een yogi. . Controle over de ademhaling is controle over de geest. Begin met een ritme zoals 4-4-4 of 4-8-4 tel de adem in, houd de adem vast(kumbhaka), adem uit. Een comfortabele adem geen kracht, neutrale ademhaling. Eenmaal opgaand in de ademhaling laat de yogi de telling los. Of kan hij zelfs bewust de adem inhouden zonder enige moeite(kevali kumbhaka). . “Breathlessness is deathlessness” als je eenmaal in de staat van Kevali Kumbhaka bent word alles kalm en is de concentratie puur op de ziel. . 💛 ॐ शान्तिः शान्तिः शान्तिः

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor het volgen van lessen bij Bhaskaraya Yoga.

Klik hier voor de privacy verklaring omtrent het verwerken van klant gegevens bij Bhaskaraya Yoga.

© Alle foto’s gebruikt op deze website zijn persoonlijk eigendom.

 

Vol enthousiasme bied ik de volgende evenementen aan bij Bhaskaraya Yoga. Voor al deze activiteiten hoef je geen lid te zijn en zit je niet vast aan verplichtingen. 

 

RESTORATIVE YOGA EN YOGA NIDRA

Om te beginnen is er de workshop Restorative Yoga en Yoga Nidra die gepland staat op 14 juli(VOL!!) 11 augustus, 8 september, 20 oktober, 10 november en 8 december. In 1,5 uur ontspannen we ons zenuwstelsel en kunnen we een intentie planten in ons onderbewustzijn. Er zijn nog plekken vrij . Je hebt hiervoor geen ervaring nodig. LINK

 


 

XL LESSEN

In de zomer neemt het aantal bezoeker altijd iets af. Daardoor is er een zomerrooster in de maanden juni, juli en augustus. Daar tegenover wil ik XL lessen aanbieden beginnend op 9 juni en 21 juli met een 2 uur durende Yin Yoga les. De  focus ligt hierin op bindweefsel(fascia), Chi en adem. Je hebt geen ervaring nodig om mee te doen. Daarna op 28 juli een Yang/Vinyasa XL. In deze les onderzoeken we onze persoonlijke grens. We doen een rustige warming-up, krachtige flow, is er focus op ademhaling en bereiden het lichaam voor op wat er komen gaat. Handstand, voorarmstand, backbend?? Een les waarbij de geest allerlei excuses zal bedenken om iets niet te hoeven doen 😉 Alleen een beetje lef is nodig. Voor deze lessen heb je soms een aparte/extra aankoop nodig, kost het je een extra strip of kun je meedoen op jouw abonnement. LOSSE LESEXTRA AANKOOP (1x per maand abonnement)NAAR KALENDER

 


 

CURSUSSEN

In september start ik weer met de cursus ‘beginnen met yoga’ en ‘mediteren kun je leren’. De data staan inmiddels ingepland. Hieronder een korte uitleg over beide cursussen. 

 

Beginnen met Yoga.

Nieuwsgierig naar yoga maar twijfel je om te beginnen? Wellicht een idee dat je niet lenig genoeg bent? Of je wil een goede basis hebben in houdingen, ademhalingstechnieken en meditatie om je eigen practice op te starten? Dan is deze workshop iets voor jou.

In 5 cursusdagen krijg je een goede basis om te kunnen starten of bekend te raken met wat yoga is.

BOEK HIER de cursus om data te kunnen inplannen via de fitmanager app.

Per deelname €90,- (incl. hand-out) De cursus gaat door vanaf 3 deelnemers. De data zijn zaterdag 15, 29 september en 6, 13, 27 oktober om 09:00uur


Mediteren kun je leren.

Altijd al willen starten met mediteren om welke reden dan ook? Of je nu rust zoekt, meer structuur, stilte of gewoon ruimte in het hoofd om helder te kunnen denken. Deze cursus bied jou handvaten om de juiste meditatie techniek te vinden.

In 5 cursusdagen krijg je een goede basis om je eigen meditatie te starten.

BOEK HIER de cursus om data te kunnen inplannen via de fitmanager app.

Per deelname €90,- (incl. hand-out) De cursus gaat door vanaf 3 deelnemers. De data zijn zaterdag 22, 29 september en 6, 13, 27 oktober om 10:45uur.

 

Mocht je vragen hebben, twijfels of verzoeken voor speciale lessen dan sta ik daar altijd voor open. Hopelijk zie ik je in een van de cursussen of workshops.

Check het huidige rooster en aanbod onder het kopje YOGA STUDIOSHOP

 

Shanti

DB0B4CE8-BCB4-4288-9670-4D934274B1C9

 

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: