search instagram arrow-down

volg ons op SOCIAL MEDIA

Hersenspinsels

Je kan wel alles veroordelen maar voor een ieder werkt een andere benadering. Het is zo jammer te zien dat zelfs dat oordeel in yoga doordringt. (Ja ik volg ook verschillende van die accounts) . Je kunt the primary ashtanga serie wel veroordelen maar voor een hele hoop mensen werkt het heel goed. . Je kunt backbending wel gevaarlijk vinden of niet kunnen het kan nog steeds heel leuk zijn om te oefenen met alle wetenschap dat je lichaam het misschien wel niet kan. . Je kunt benoemen dat forward folds niet geschikt is voor een maatschappij die veel zit. Maar voor sommige kan het heel heilzaam zijn om juist die kant op te gaan. . Je mag benoemen dat restorative yoga voor iedereen is maar er zijn vast mensen waarbij het averechts werkt. . Ook ik heb mijn bedenkingen bij sommige vormen van yoga (en of het überhaupt wel yoga is.) Maar een ieder heeft een andere behoefte. En het is aan de beoefenaar te beoordelen wat bij hem of haar past. Dear yogi, please find a way of practice that suits YOU 🧘🏻‍♂️
De grootste strijd voer ik van binnen... 🤔 . Heel soms komt dat wel naar buiten. Zoals de rugpijn of vermoeidheid of het welbekende korte lontje. Maar ik denk dat 95% van alles het denken is. De twijfel... het analyseren.. het ego of het gevoel? Ik probeer te luisteren maar heel snel neemt de geest het weer over. Echter dat lichaam blijft wel vaak aangeven dat er iéts is... maar dat iets is soms heel vaag.
Wat verder filosoferend over mijn vorige post en het niet beoefenen van asana... . “Zij die verzaken in gehechtheid aan actie en loskomen van twijfel door spirituele kennis, handelen in vrijheid. Arjuna, breek los van twijfel in je hart met het zwaard van kennis. Sta op en betreed het pad van Yoga.” . In de Bhagavad Gita staat niets behalve het zitten met een rechte rug over fysieke beoefening van yoga (Hatha yoga: the yoga of force) Des te meer ik nu nadenk over alle twijfel die je hebt en hoe moeilijk het is om de geest te temmen(ook hierover geeft Krishna toe dat dit moeilijk, maar niet onmogelijk is) Miles and miles to go....🧘🏼‍♂️

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor het volgen van lessen bij Bhaskaraya Yoga.

Klik hier voor de privacy verklaring omtrent het verwerken van klant gegevens bij Bhaskaraya Yoga.

© Alle foto’s gebruikt op deze website zijn persoonlijk eigendom.

 

Vol enthousiasme bied ik de volgende evenementen aan bij Bhaskaraya Yoga. Voor al deze activiteiten hoef je geen lid te zijn en zit je niet vast aan verplichtingen. 

 

RESTORATIVE YOGA EN YOGA NIDRA

Om te beginnen is er de workshop Restorative Yoga en Yoga Nidra die gepland staat op 14 juli(VOL!!) 11 augustus, 8 september, 20 oktober, 10 november en 8 december. In 1,5 uur ontspannen we ons zenuwstelsel en kunnen we een intentie planten in ons onderbewustzijn. Er zijn nog plekken vrij . Je hebt hiervoor geen ervaring nodig. LINK

 


 

XL LESSEN

In de zomer neemt het aantal bezoeker altijd iets af. Daardoor is er een zomerrooster in de maanden juni, juli en augustus. Daar tegenover wil ik XL lessen aanbieden beginnend op 9 juni en 21 juli met een 2 uur durende Yin Yoga les. De  focus ligt hierin op bindweefsel(fascia), Chi en adem. Je hebt geen ervaring nodig om mee te doen. Daarna op 28 juli een Yang/Vinyasa XL. In deze les onderzoeken we onze persoonlijke grens. We doen een rustige warming-up, krachtige flow, is er focus op ademhaling en bereiden het lichaam voor op wat er komen gaat. Handstand, voorarmstand, backbend?? Een les waarbij de geest allerlei excuses zal bedenken om iets niet te hoeven doen 😉 Alleen een beetje lef is nodig. Voor deze lessen heb je soms een aparte/extra aankoop nodig, kost het je een extra strip of kun je meedoen op jouw abonnement. LOSSE LESEXTRA AANKOOP (1x per maand abonnement)NAAR KALENDER

 


 

CURSUSSEN

In september start ik weer met de cursus ‘beginnen met yoga’ en ‘mediteren kun je leren’. De data staan inmiddels ingepland. Hieronder een korte uitleg over beide cursussen. 

 

Beginnen met Yoga.

Nieuwsgierig naar yoga maar twijfel je om te beginnen? Wellicht een idee dat je niet lenig genoeg bent? Of je wil een goede basis hebben in houdingen, ademhalingstechnieken en meditatie om je eigen practice op te starten? Dan is deze workshop iets voor jou.

In 5 cursusdagen krijg je een goede basis om te kunnen starten of bekend te raken met wat yoga is.

BOEK HIER de cursus om data te kunnen inplannen via de fitmanager app.

Per deelname €90,- (incl. hand-out) De cursus gaat door vanaf 3 deelnemers. De data zijn zaterdag 15, 29 september en 6, 13, 27 oktober om 09:00uur


Mediteren kun je leren.

Altijd al willen starten met mediteren om welke reden dan ook? Of je nu rust zoekt, meer structuur, stilte of gewoon ruimte in het hoofd om helder te kunnen denken. Deze cursus bied jou handvaten om de juiste meditatie techniek te vinden.

In 5 cursusdagen krijg je een goede basis om je eigen meditatie te starten.

BOEK HIER de cursus om data te kunnen inplannen via de fitmanager app.

Per deelname €90,- (incl. hand-out) De cursus gaat door vanaf 3 deelnemers. De data zijn zaterdag 22, 29 september en 6, 13, 27 oktober om 10:45uur.

 

Mocht je vragen hebben, twijfels of verzoeken voor speciale lessen dan sta ik daar altijd voor open. Hopelijk zie ik je in een van de cursussen of workshops.

Check het huidige rooster en aanbod onder het kopje YOGA STUDIOSHOP

 

Shanti

DB0B4CE8-BCB4-4288-9670-4D934274B1C9

 

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: