search instagram arrow-down

volg ons op SOCIAL MEDIA

Hersenspinsels

Je kan wel alles veroordelen maar voor een ieder werkt een andere benadering. Het is zo jammer te zien dat zelfs dat oordeel in yoga doordringt. (Ja ik volg ook verschillende van die accounts) . Je kunt the primary ashtanga serie wel veroordelen maar voor een hele hoop mensen werkt het heel goed. . Je kunt backbending wel gevaarlijk vinden of niet kunnen het kan nog steeds heel leuk zijn om te oefenen met alle wetenschap dat je lichaam het misschien wel niet kan. . Je kunt benoemen dat forward folds niet geschikt is voor een maatschappij die veel zit. Maar voor sommige kan het heel heilzaam zijn om juist die kant op te gaan. . Je mag benoemen dat restorative yoga voor iedereen is maar er zijn vast mensen waarbij het averechts werkt. . Ook ik heb mijn bedenkingen bij sommige vormen van yoga (en of het überhaupt wel yoga is.) Maar een ieder heeft een andere behoefte. En het is aan de beoefenaar te beoordelen wat bij hem of haar past. Dear yogi, please find a way of practice that suits YOU 🧘🏻‍♂️
De grootste strijd voer ik van binnen... 🤔 . Heel soms komt dat wel naar buiten. Zoals de rugpijn of vermoeidheid of het welbekende korte lontje. Maar ik denk dat 95% van alles het denken is. De twijfel... het analyseren.. het ego of het gevoel? Ik probeer te luisteren maar heel snel neemt de geest het weer over. Echter dat lichaam blijft wel vaak aangeven dat er iéts is... maar dat iets is soms heel vaag.
Wat verder filosoferend over mijn vorige post en het niet beoefenen van asana... . “Zij die verzaken in gehechtheid aan actie en loskomen van twijfel door spirituele kennis, handelen in vrijheid. Arjuna, breek los van twijfel in je hart met het zwaard van kennis. Sta op en betreed het pad van Yoga.” . In de Bhagavad Gita staat niets behalve het zitten met een rechte rug over fysieke beoefening van yoga (Hatha yoga: the yoga of force) Des te meer ik nu nadenk over alle twijfel die je hebt en hoe moeilijk het is om de geest te temmen(ook hierover geeft Krishna toe dat dit moeilijk, maar niet onmogelijk is) Miles and miles to go....🧘🏼‍♂️

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor het volgen van lessen bij Bhaskaraya Yoga.

Klik hier voor de privacy verklaring omtrent het verwerken van klant gegevens bij Bhaskaraya Yoga.

© Alle foto’s gebruikt op deze website zijn persoonlijk eigendom.

De Vegetarische Slager kwam hier als eerste mee en ik verheugde me al op een heerlijke boterham of toast met vegan kip-kerrie salade maar de supermarkten in de buurt hebben of nemen deze helaas niet in hun assortiment. Wellicht in de toekomst. Dan is experimenteren natuurlijk een logisch gevolg. Na wat non-vegan recepten te hebben gevonden hierbij ook voor hen die niet kunnen wachten of sowieso al houden van lekker zelf maken.

 

Ingrediënten

Kipstukjes van Vegetarische Slager (andere soja stukjes kunnen ook) – olie om kipstukjes in te bakken – 4 eetlepels milde kerriepoeder – 1/2 theelepel paprika poeder  –  1 lenteuit – 4 eetlepels Remia Mayolijn – eetlepel citroensap – 1 theelepel mosterd – zout en peper

 

Bereiding

1) Bak de kipstukjes tot ze goudbruin zijn maar niet krokant en laat ze daarna afkoelen 2) Alsof je echte kipstukjes hebt kun je deze plukken tot je mooie fijne kipreepjes over hebt doe deze in een grote kom 3) Voeg hieraan toe de lenteui, mayolijn, kerrie en paprika poeder, mosterd, citroensap en naar smaak zout en peper 4) Meng het geheel goed door en zet dit nog kort in de koeling zodat de kipstukjes als het ware marineren 5) Heerlijk op brood, toast, bij de borrel of in een grotere salade

 

SMAKELIJK!

 

  Shanti

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: