Vegan Kip-Kerrie Salade

De Vegetarische Slager kwam hier als eerste mee en ik verheugde me al op een heerlijke boterham of toast met vegan kip-kerrie salade maar de supermarkten in de buurt hebben of nemen deze helaas niet in hun assortiment. Wellicht in de toekomst. Dan is experimenteren natuurlijk een logisch gevolg. Na wat non-vegan recepten te hebben gevonden hierbij ook voor hen die niet kunnen wachten of sowieso al houden van lekker zelf maken.

 

Ingrediënten

Kipstukjes van Vegetarische Slager (andere soja stukjes kunnen ook) – olie om kipstukjes in te bakken – 4 eetlepels milde kerriepoeder – 1/2 theelepel paprika poeder  –  1 lenteuit – 4 eetlepels Remia Mayolijn – eetlepel citroensap – 1 theelepel mosterd – zout en peper

 

Bereiding

1) Bak de kipstukjes tot ze goudbruin zijn maar niet krokant en laat ze daarna afkoelen 2) Alsof je echte kipstukjes hebt kun je deze plukken tot je mooie fijne kipreepjes over hebt doe deze in een grote kom 3) Voeg hieraan toe de lenteui, mayolijn, kerrie en paprika poeder, mosterd, citroensap en naar smaak zout en peper 4) Meng het geheel goed door en zet dit nog kort in de koeling zodat de kipstukjes als het ware marineren 5) Heerlijk op brood, toast, bij de borrel of in een grotere salade

 

SMAKELIJK!

 

  Shanti


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s