search instagram arrow-down

Hersenspinsels

CADEAUBON

Wil je een les of workshop weggeven? Neem dan contact op met jouw wensen zodat ik een cadeaubon voor je kan maken.

Heb je een cadeaubon ontvangen? Stuur dan een e-mail naar bhaskarayayoga@hotmail.com met jouw voor- en achternaam zodat ik jouw tegoed in een account kan aanmaken.

Zodra je account is aangemaakt met jouw tegoed krijg je bericht ter bevestiging en kun je jouw tegoed besteden door in het lesrooster de les te kiezen.

volg ons op SOCIAL MEDIA

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor het volgen van lessen bij Bhaskaraya Yoga.

Klik hier voor de privacy verklaring omtrent het verwerken van klant gegevens bij Bhaskaraya Yoga.

© Alle foto’s gebruikt op deze website zijn persoonlijk eigendom.

Dingen om over na te denken. Dat geldt in ieder geval voor mijzelf.

We zijn soms zo de connectie kwijt tussen ons hoofd en lichaam. We houden onszelf geestelijk en lichamelijk bezig maar samenwerken doen ze nauwelijks. We merken op dat er iets niet helemaal werkt zoals het hoort maar kunnen niet vinden wat het is. Wellicht weet iemand anders het? Een beetje dubbel eigenlijk, niet?

In yoga en meditatie is de focus verbinding te vinden tussen lichaam en geest. Althans dit geldt voor mij en de lessen die ik geef. Je kunt een houding doen maar hoe voelt het? Kun je werkelijk voelen wat de functie is van een asana of doe je maar wat? Het hoofd leegmaken na een drukke dag is misschien al uitdaging genoeg en hoeft hierdoor de oefening voor het lichaam niet zo extreem te zijn. Soms helpt bewegen juist om lichaam en geest weer synchroom te krijgen. Het blijft balanceren.

Er zijn zoveel factoren die een rol kunnen spelen in het disfunctioneren van het lichaam of de geest. Hoe is je voedingspatroon? Niks mis met af en toe iets “ongezonds” te eten maar is het niet het verlangen, de verslaving die het goedkeurt om weer te kiezen voor een alternatief, een makkelijke maaltijd of soms een maaltijd over te slaan. Veel excuses worden gemaakt: “Ik heb geen tijd om te koken”, “Biologisch is duur”, “Ik heb dit nodig vanwege…” etc. Een slechte eetgewoonte heeft niet alleen uitwerking op het lichaam maar ook je gehele welzijn. Als het hoofd niet meer functioneert dan is de cirkel snel rond en vinden we weer nieuwe excuses.

Natuurlijk hebben we medicijnen nodig of is er een professional die kan helpen bij een disfunctie in ons lichaam of onze geest. Als we echter dichter bij onszelf komen te staan en beter kunnen luisteren en voelen dan is er van binnenuit misschien al een oplossing te vinden voor wat er mankeert. We ontdekken misschien een vastgelopen patroon, een gewoonte die we kunnen veranderen. Misschien hoeven we niet gelijk een dokter te vragen wat er mis is met ons.

Naar mijn mening is de medische wereld vaak zijn doel voorbij geschoten wat betreft hulp bieden aan mensen die het nodig hebben. Er worden ook zeker goede dingen gedaan maar een commerciële gedachte achter een medicijn zou in geen enkel geval het uitgangspunt mogen zijn. Als je alleen al leest wat eventuele bijwerkingen zijn is het dan wel echt zo goed voor ons? Is er niet eerst een ander alternatief?

Thoughts?

Om Shanti

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: