search instagram arrow-down

Hersenspinsels

Ik voel mijzelf nog verre van verlicht. Maar zoals @michelle_saraswati zei: “Je bent aan het wakker worden alleen moet je je ogen nog openen.” En alles valt zo mooi samen wetenschap en spiritualiteit. . De voorstelling Dans en het Brein van @erikscherder van gister siddert nog na. En omdat ik geen danser ben vertaald dat bij mij door in yoga en meditatie. Al die gebieden in de hersenen die we proberen met elkaar te laten communiceren voor zo lang mogelijk zodat we de balans houden in mentale gezondheid. En mentale gezondheid is er alleen als ons zenuwstelsel kalm is en ons stresshormoon niet constant in alarm staat. . Ik geloof niet in toeval dat mijn focus deze week in de lessen, en daarvoor al voor mijzelf ligt bij Chidakasha. Het gebied achter gesloten ogen, het centrum van de hersenen en Ajna(niet Anja.... Maar ‘Agja’)chakra. Ik geloof dat oude yogi’s ook wetenschappers waren en nog zijn. Zij waren nieuwsgierig en gebruikte alle kennis die hun leraren al hadden om nieuwe verbindingen te maken in ons brein om zo spiritueel te mogen ontwaken. De meditatie van de Bihar School of Yoga zijn voornamelijk gericht op dit deel. Verschillende technieken die jou in staat stellen verbindingen te maken. . Ik google en mediteer nog ff door 🤯 Verwacht meer van dit in de lessen en hier 🤪 Ontvolgen kan altijd nog 😉
FRIDAY CONFESSIONS: Ik kijk vaak 1 keer per week en soms vaker op verhuisdieren.nl waar lieve honden, katten, konijnen etc op staan die een nieuw huisje zoeken. 🐶🐱🐰 Eigenlijk pijnig ik mijzelf er alleen maar mee want @roelburger wil geen hond in huis 🤷🏻 . Kijken, kijken, niet kopen? Is er iets waar jij graag naar kijkt maar niet koopt? Om welke reden dan ook 🤔
Het beoefenen van yoga (asana, pranayama, meditatie) heeft een positief effect op ons parasympatisch zenuwstelsel. Het beïnvloed de organen zo dat ons lichaam zich verkeerd in staat van rust. Als we rust ervaren kan het lichaam makkelijker herstellen. Behalve het fysieke aspect zorgt het er ook voor dat we meer ruimte krijgen in ons beoordelingsvermogen. . Van de week benoemde ik al Manas(verstand) en Buddhi(intellect) die een rechtstreekse relatie tot elkaar hebben. Als de communicatie tussen deze aspecten van de mind goed verloopt kunnen we bewuste keuzes maken, opmerkzaam blijven in elke stap die we zetten. . Ons sympatisch zenuwstelsel hebben we alleen maar nodig als er werkelijk gevaar is. Het brengt ons in staat van vluchten of vechten. In een maatschappij waarin we altijd AAN staan is dat deel van ons autonome zenuwstelsel snel getriggered of eigenlijk altijd nét wel en nét niet aan wat een uitputtingsslag is voor ons hele wezen. We verliezen in 95%van de gevallen van angst onnodig veel energie omdat ons beoordelingsvermogen niet juist functioneert. . 🌿 Neem jij wel voldoende rust of tijd voor jezelf? 🌿

CADEAUBON

Wil je een les of workshop weggeven? Neem dan contact op met jouw wensen zodat ik een cadeaubon voor je kan maken.

Heb je een cadeaubon ontvangen? Stuur dan een e-mail naar bhaskarayayoga@hotmail.com met jouw voor- en achternaam zodat ik jouw tegoed in een account kan aanmaken.

Zodra je account is aangemaakt met jouw tegoed krijg je bericht ter bevestiging en kun je jouw tegoed besteden door in het lesrooster de les te kiezen.

volg ons op SOCIAL MEDIA

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor het volgen van lessen bij Bhaskaraya Yoga.

Klik hier voor de privacy verklaring omtrent het verwerken van klant gegevens bij Bhaskaraya Yoga.

© Alle foto’s gebruikt op deze website zijn persoonlijk eigendom.

(for english and other languages use the google translate button below)

Ik overdrijf nu misschien een beetje met mijn oudere kennis over planten en bloemen… Waar ik het over heb is boerenkool chips. Je kunt natuurlijk in de AH of de biologische winkel een kant en klare versie halen, geen probleem, lekker makkelijk maar naar mijn mening prijzig.

Tijdens de wekelijkse boodschappen lag er bij de supermarkt verse ongesneden boerenkool waardoor ik geinspireerd werd. Niet door de plastic verpakking die er helaas omheen zat (waarom kan dit niet gewoon een touwtje zijn die de boel bij elkaar houd?) Maar door in ene andere opties dan een standaard stamppotje. Het geheel was voor 2 personen teveel na een wok variant en had ik over om eens zelf chips te maken. Makkelijker kan haast niet en daarom wil ik het graag delen.

Leuk om te weten is dat deze snack ook nog eens super gezond schijnt te zijn. Rijk aan vitamine A, C, E, K, calcium, kalium en foliumzuur. Rijke vitaminen voor gezonde huid, haar en botten. Zelfgemaakt is het ook nog eens vrij van conserveermiddelen. Superfood xxl.

Ingrediënten: 300gram verse boerenkool – 1 eetlepel olijfolie – flinke snuf zout – peper en kruiden naar smaak (paprika, uienpoeder, garam masala, kerrie, chilipoeder, kurkuma wees creatief met je favoriete kruiden en in totaal is een mix van kruiden een theelepel voldoende.)

Bereidingswijze: Verwarm de oven op 150 graden – Neem een grote bakplaat en voldoende bakpapier – Spoel de boerenkool goed af en dep het droog met een theedoek – Snijd de stelen van de boerenkool en breek grote stukken van het overgebleven groen – In een grote kom voeg je de boerenkool stukjes toe, de olijfolie, zout, peper en de kruiden – Masseer de olie en kruiden goed door de boerenkool zodat alles evenredig bedekt raakt – Verdeel de boerenkool op de bakplaat waarbij je iets lucht behoud tussen de stukjes zodat alles even droog mag worden – Droog de boerenkool zo’n 20 minuten in de oven – Na het drogen laat je de boerenkool 3 minuten afkoelen – Geniet van heerlijk knapperig en luchtige boerenkool chips

Om Shanti.

607E77C5-CB1D-4F70-8152-8AE3ED8A2D6B

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: