search instagram arrow-down

volg ons op SOCIAL MEDIA

Hersenspinsels

Je kan wel alles veroordelen maar voor een ieder werkt een andere benadering. Het is zo jammer te zien dat zelfs dat oordeel in yoga doordringt. (Ja ik volg ook verschillende van die accounts) . Je kunt the primary ashtanga serie wel veroordelen maar voor een hele hoop mensen werkt het heel goed. . Je kunt backbending wel gevaarlijk vinden of niet kunnen het kan nog steeds heel leuk zijn om te oefenen met alle wetenschap dat je lichaam het misschien wel niet kan. . Je kunt benoemen dat forward folds niet geschikt is voor een maatschappij die veel zit. Maar voor sommige kan het heel heilzaam zijn om juist die kant op te gaan. . Je mag benoemen dat restorative yoga voor iedereen is maar er zijn vast mensen waarbij het averechts werkt. . Ook ik heb mijn bedenkingen bij sommige vormen van yoga (en of het überhaupt wel yoga is.) Maar een ieder heeft een andere behoefte. En het is aan de beoefenaar te beoordelen wat bij hem of haar past. Dear yogi, please find a way of practice that suits YOU 🧘🏻‍♂️
De grootste strijd voer ik van binnen... 🤔 . Heel soms komt dat wel naar buiten. Zoals de rugpijn of vermoeidheid of het welbekende korte lontje. Maar ik denk dat 95% van alles het denken is. De twijfel... het analyseren.. het ego of het gevoel? Ik probeer te luisteren maar heel snel neemt de geest het weer over. Echter dat lichaam blijft wel vaak aangeven dat er iéts is... maar dat iets is soms heel vaag.
Wat verder filosoferend over mijn vorige post en het niet beoefenen van asana... . “Zij die verzaken in gehechtheid aan actie en loskomen van twijfel door spirituele kennis, handelen in vrijheid. Arjuna, breek los van twijfel in je hart met het zwaard van kennis. Sta op en betreed het pad van Yoga.” . In de Bhagavad Gita staat niets behalve het zitten met een rechte rug over fysieke beoefening van yoga (Hatha yoga: the yoga of force) Des te meer ik nu nadenk over alle twijfel die je hebt en hoe moeilijk het is om de geest te temmen(ook hierover geeft Krishna toe dat dit moeilijk, maar niet onmogelijk is) Miles and miles to go....🧘🏼‍♂️

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor het volgen van lessen bij Bhaskaraya Yoga.

Klik hier voor de privacy verklaring omtrent het verwerken van klant gegevens bij Bhaskaraya Yoga.

© Alle foto’s gebruikt op deze website zijn persoonlijk eigendom.

(for english and other languages use the google translate button at the bottom of this page)

Zo’n recept waarbij je eerst denkt; Dit kan niet heel lekker zijn. Maar toen ik alle ingrediënten gewoon in huis had moest ik het proberen. Nu mijn dieet veganistisch is en je enkele dingen best gaat missen wil je sommige dingen proberen en met succes! Hierbij een recept waarin ik sommige dingen heb aangepast en de verhoudingen heb gebracht naar 2 personen. Leukste deel van het recept is het kost max. 5minuten 🙂

Ingrediënten: 1 rijpe avocado (met vlekken of oneffenheden is hier geen probleem dus zoek niet naar dé perfecte avocado) – 20 gram cacaopoeder – 50ml amandelmelk (of elke melksoort naar keuze) – 1/2 tl vanille extract – snuf zout – 3-4 el kokosbloesemsuiker (of een suiker naar keuze. Neem wel een vaste fijnere suiker en geen grove of siroop variatie, dit komt de structuur niet ten goede)

Bereiding: Ontdoe de avocado van schil en pit en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Doe alle ingrediënten behalve de melk in een keukenmachine en mix tot een glad mengsel. Voeg daarna langzaam de 50ml amandelmelk toe en mix opnieuw tot een fijne gladde mousse. Schep de mousse in 2 kopjes, kommen of bakjes naar keuze. Je kunt de mousse gelijk nuttigen, mijn ervaring is dat een uur in de koeling de smaak en structuur verbeteren. ENJOY!

Mocht je leuke toevoegingen hebben, tips of je mening willen geven? DOEN!

Om Shanti.

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: