search instagram arrow-down

volg ons op SOCIAL MEDIA

Hersenspinsels

Het gevoel van ontspanning of rebound na de asana is voor mij soms het gevoel van Dharana en Dhyana. . Evenals in meditatie beoefening breng je de focus op 1 punt, adem/chakra/object etc.(Dharana) Na een tijd concentratie laat je de sturing van energie los en blijf je observeren wat er over blijft.(Dhyana) . Zo ook is je focus in de asana’s waar je alle energie gebruikt om controle te vinden over het lichaam en zo energie te harmoniseren. Na de houding vind je een kort rust moment om ook dan waar te nemen wat er overblijft. Zo vind je je meditatie moment ook in asana practice 🧘🏼‍♂️
Vrijdag bekentenissen. 🤔💭 . Deze week sprak iemand me aan waar ik al een moeilijke energie bij voel. Dit houd ik altijd bij mijzelf omdat ik echt van mening ben ik niet de echte persoon ken achter het uiterlijk en de opmerkingen. Zij vroeg me hoe het ging en vertelde zelf trots dat ze heel veel yoga en pilates lessen mocht vervangen (naast die ze al geeft) wetende dat deze persoon alleen maar een 3-daagse bodybalance workshop heeft gedaan kon ik niet meer uitbrengen dan: “oh leuk jóh...” . Thuis bleef ik erover nadenken hoe iemand met 0,0 anatomie kennis en opleiding zulke lessen mag en kan geven.. het verstoorde zelfs mijn practice in de middag en toen moest ik mezelf herpakken. . Het is niet aan mij om te beoordelen wanneer iemand wel of geen les kan geven. Het is aan de mensen om kwaliteit te herkennen. Het jammere alleen is dat veel mensen geen idee hebben, dan een onervaren docent treffen en helaas misschien dan denken; oh zie je, yoga is niks voor mij... en dat zou ik eeuwig zonde vinden. Maar zelfs dat is misschien niet aan mij maar aan het universum. . En toch kan ik me er mateloos aan irriteren... 😤 De mate van arrogantie; “ik kan dit ook...”
“De adem is het koord dat de ziel aan het lichaam bind.” -autobiografie van een yogi. . Controle over de ademhaling is controle over de geest. Begin met een ritme zoals 4-4-4 of 4-8-4 tel de adem in, houd de adem vast(kumbhaka), adem uit. Een comfortabele adem geen kracht, neutrale ademhaling. Eenmaal opgaand in de ademhaling laat de yogi de telling los. Of kan hij zelfs bewust de adem inhouden zonder enige moeite(kevali kumbhaka). . “Breathlessness is deathlessness” als je eenmaal in de staat van Kevali Kumbhaka bent word alles kalm en is de concentratie puur op de ziel. . 💛 ॐ शान्तिः शान्तिः शान्तिः

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor het volgen van lessen bij Bhaskaraya Yoga.

Klik hier voor de privacy verklaring omtrent het verwerken van klant gegevens bij Bhaskaraya Yoga.

© Alle foto’s gebruikt op deze website zijn persoonlijk eigendom.

(for english and other languages use the google translate button at the bottom of this page)

Zo’n recept waarbij je eerst denkt; Dit kan niet heel lekker zijn. Maar toen ik alle ingrediënten gewoon in huis had moest ik het proberen. Nu mijn dieet veganistisch is en je enkele dingen best gaat missen wil je sommige dingen proberen en met succes! Hierbij een recept waarin ik sommige dingen heb aangepast en de verhoudingen heb gebracht naar 2 personen. Leukste deel van het recept is het kost max. 5minuten 🙂

Ingrediënten: 1 rijpe avocado (met vlekken of oneffenheden is hier geen probleem dus zoek niet naar dé perfecte avocado) – 20 gram cacaopoeder – 50ml amandelmelk (of elke melksoort naar keuze) – 1/2 tl vanille extract – snuf zout – 3-4 el kokosbloesemsuiker (of een suiker naar keuze. Neem wel een vaste fijnere suiker en geen grove of siroop variatie, dit komt de structuur niet ten goede)

Bereiding: Ontdoe de avocado van schil en pit en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Doe alle ingrediënten behalve de melk in een keukenmachine en mix tot een glad mengsel. Voeg daarna langzaam de 50ml amandelmelk toe en mix opnieuw tot een fijne gladde mousse. Schep de mousse in 2 kopjes, kommen of bakjes naar keuze. Je kunt de mousse gelijk nuttigen, mijn ervaring is dat een uur in de koeling de smaak en structuur verbeteren. ENJOY!

Mocht je leuke toevoegingen hebben, tips of je mening willen geven? DOEN!

Om Shanti.

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: