search instagram arrow-down

Hersenspinsels

CADEAUBON

Wil je een les of workshop weggeven? Neem dan contact op met jouw wensen zodat ik een cadeaubon voor je kan maken.

Heb je een cadeaubon ontvangen? Stuur dan een e-mail naar bhaskarayayoga@hotmail.com met jouw voor- en achternaam zodat ik jouw tegoed in een account kan aanmaken.

Zodra je account is aangemaakt met jouw tegoed krijg je bericht ter bevestiging en kun je jouw tegoed besteden door in het lesrooster de les te kiezen.

volg ons op SOCIAL MEDIA

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor het volgen van lessen bij Bhaskaraya Yoga.

Klik hier voor de privacy verklaring omtrent het verwerken van klant gegevens bij Bhaskaraya Yoga.

© Alle foto’s gebruikt op deze website zijn persoonlijk eigendom.

(for english and other languages use the google translate button at the bottom op this page)

Aangekomen bij de Niyama’s. De 5 dingen die we als yogi’s wél zouden moeten doen of beoefenen. Het eerste principe is Reinheid ofwel Saucha. We wassen onszelf elke dag. We houden de buitenkant goed schoon. Zelfs meerdere keren per dag wassen we onze handen maar wat we vergeten te doen in een reiniging aan de binnenkant. En daarmee bedoel ik niet een detox van de organen.

We raken niet alleen vervuild aan de buitenkant maar ook aan de binnenkant. Dingen zoals angst, trots, jaloezie, arrogantie en hebzucht zorgen er voor dat er condities blijven hangen in ons onderbewustzijn en soms zelf het bewustzijn. Het ego wordt gevoed door de dingen die er werkelijk niet toe doen. Als we naar onze ware essentie gaan verbinden we ons niet aan het ik en hebben angst, jaloezie etc. geen vat op ons omdat we er los van kunnen zijn. We blijven minder hangen in het “ja maar”.

Door yoga en meditatie kunnen we weer tot onze ware kern komen maar we hebben ook te dealen met het dagelijks leven. We horen, zien, ruiken, proeven en voelen dingen. We mengen ons met anderen in verschillende relatie vormen. Als kind of zelfs baby werden we puur geboren zonder al die verantwoordelijkheden en keuzes die we later moeten gaan maken. We hebben nog geen benul van het ego of het ik. Naar mate we ouder worden raken we beïnvloed door buitenaf. We leren dat we in sommige situaties beter niets kunnen zeggen of de waarheid beter kunnen verhullen. In andere situaties leren we weer op te komen waar we voor staan. Langzaam komen er ideeën op die denken te weten wie dat ik nu werkelijk is en we delen ons leven daarnaar in.

Naar mate de tijd verstrijkt blijven er gedachtes, emoties en ideeën hangen en raken we lichamelijk en geestelijk geblokkeerd. We zoeken overal hulp, een dokter, fysiotherapeut, chiropractor noem maar op. Maar soms komen die blokkades niet vanuit het lichaam of overbelasting maar zijn ze puur mentaal en is het nodig daar verder onderzoek naar te doen. We zijn vergeten dat we ons innerlijk ook dagelijks moeten reinigen van al die condities die blijven hangen welke ook een zeer toxische uitwerking kunnen hebben.

Vind dagelijks een moment om even stil te staan en kalm te gaan zitten, liggen of zelfs staan. Wees je kort bewust van wat er is op dat moment. En observeer dan als er spanning is waar die vandaan komt. De frustratie die je hebt om wat iemand heeft gezegd of wat iemand heeft gedaan waarom houd het ons zo bezig? Waarom kunnen we ons er niet van losmaken? Omdat het ons ego is dat is aangetast. Dat wat we hebben verzonnen dat ons ik vertegenwoordigd. Onze les is dit los te leren laten, dat vergt een hoop tijd en inspanning maar het is mogelijk. We willen loskomen van ons karma.

Mocht je een toevoeging of een idee hierover hebben deel het met mij ik ben altijd benieuwd naar andere meningen over principes die zo wijds opgevat kunnen worden zoals bijvoorbeeld de Yama’s en de Niyama’s

Om Shanti.

IMG_0129

(Afbeelding via pinterest)

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: