search instagram arrow-down

Hersenspinsels

CADEAUBON

Wil je een les of workshop weggeven? Neem dan contact op met jouw wensen zodat ik een cadeaubon voor je kan maken.

Heb je een cadeaubon ontvangen? Stuur dan een e-mail naar bhaskarayayoga@hotmail.com met jouw voor- en achternaam zodat ik jouw tegoed in een account kan aanmaken.

Zodra je account is aangemaakt met jouw tegoed krijg je bericht ter bevestiging en kun je jouw tegoed besteden door in het lesrooster de les te kiezen.

volg ons op SOCIAL MEDIA

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor het volgen van lessen bij Bhaskaraya Yoga.

Klik hier voor de privacy verklaring omtrent het verwerken van klant gegevens bij Bhaskaraya Yoga.

© Alle foto’s gebruikt op deze website zijn persoonlijk eigendom.

(For english or other languages use the google translate function below this page)

Zwieber niet stelen” is het eerste wat in mij opkwam toen ik mij verdiepte in Asteya. De tekenfilm van Dora de verkenner heb ik zelf niet eens bewust meegemaakt maar de opmerking is wel blijven hangen, en wat een goede les. We duiken verder in de eerste stap op het achtvoudige pad van Patanjali of dat wat Yoga is. De derde Yama is Asteya wat vrij vertaald wordt als niet stelen. Heel letterlijk het niet nemen van dat wat niet van jou is.

Als we de behoefte voelen om te stelen wat is daarvan de motivatie? Vaak komt het vanuit een gevoel van tekortkoming of is er een reden waarover niemand kan zeggen of dit gegrond is. Zoals mijn docente Anat een voorbeeld gaf wanneer een moeder geen middelen heeft om haar kinderen te voeden wat is haar motivatie om eten te nemen? Het is een andere motivatie dan iets willen wat een ander heeft zoals de nieuwste telefoon of schoenen, een materialistische behoefte. Hierbij komt zelfs misgunnen om de hoek kijken.

Nu in een yoga of Asana les hoe kun je dat toepassen? We kunnen bedenken dat stelen niet alleen maar iets fysieks hoeft te zijn maar je kunt ook energie stelen of ruimte. Wanneer je de moeite hebt genomen om op de mat te komen vind daar jouw ruimte. Die ruimte, zoals ik ook vaak zeg, is niet alleen maar dat eiland van je yogamat maar soms ook daarnaast. Maar in de ruimte zijn meer mensen aanwezig. Soms zijn lessen erg vol en is het zoeken naar jouw plek. Let op waar je bedenkt dat jouw plek is. Probeer respectvol te blijven voor de ruimte van iemand anders.

Ook een idee, gedachte of emotie die opkomt in bijvoorbeeld een oordeel over iemand anders of wellicht jezelf is het stelen van energie. Je deelt de les met anderen en hoe een ander beweegt, ademt of kijkt zou er voor jou niet toe moeten doen. Het is een mooie oefeningen om juist in een druk bezochte les Asteya te beoefenen. Houd de aandacht bij jezelf want waar je aandacht naartoe gaat daar stroomt de energie naartoe.

Om Shanti.Sanskriet vertaling van Asteya via Pinterest.

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: