search instagram arrow-down

Hersenspinsels

CADEAUBON

Wil je een les of workshop weggeven? Neem dan contact op met jouw wensen zodat ik een cadeaubon voor je kan maken.

Heb je een cadeaubon ontvangen? Stuur dan een e-mail naar bhaskarayayoga@hotmail.com met jouw voor- en achternaam zodat ik jouw tegoed in een account kan aanmaken.

Zodra je account is aangemaakt met jouw tegoed krijg je bericht ter bevestiging en kun je jouw tegoed besteden door in het lesrooster de les te kiezen.

volg ons op SOCIAL MEDIA

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor het volgen van lessen bij Bhaskaraya Yoga.

Klik hier voor de privacy verklaring omtrent het verwerken van klant gegevens bij Bhaskaraya Yoga.

© Alle foto’s gebruikt op deze website zijn persoonlijk eigendom.

(For other languages click google translate button on the bottom of the page)

Wat mij al tijden intrigeert is het mysterie rondom de Adamsbrug of Setu Ram. De wetenschap of NASA hebben kort geleden ontdekt dat er een verbinding onder water lijkt te zijn tussen India en Sri Lanka. Op beelden die zijn gemaakt vanuit de ruimte is te zien dat er onder het zeeoppervlak een connectie is tussen beide landen. De verwarrende namen rondom het geheel zijn van verschillende achtergronden. Adams Bridge komt van een Islamitische achtergrond waarbij word geloofd dat Adam toen hij verbannen werd uit het paradijs over deze brug op aarde kwam.
Een tijd geleden volgde ik een Bhagavad Gita seminar waarin dit zelfde onderwerp ter sprake kwam wat als doel had de verbinding te slaan tussen de Vedische geschriften en huidige bevindingen. Vele theorieën die worden onderzocht over de ruimte, de aarde, over het dieren-, planten- en mensenrijk en zelfs op dieper niveau in het menselijk lichaam staan al beschreven in de Veda’s. Echter worden deze geschriften gezien als mythologie en worden vaak vergeten of niet onderzocht. Vele mensen hebben visueel bewijs nodig voor zij iets kunnen geloven op waarheid. Vaak worden de Veda’s er pas later bijgehaald als er een verband blijkt te zijn tussen dat wat word onderzocht of bewezen.

Het verhaal in de Ramayana over de Adambridge begint bij de ontvoering van Sita (godin van vruchtbaarheid, landbouw en vegetatie en incarnatie van Lakshmi), de vrouw van Rama door de demonenkoning Ravana. Ravana neemt Sita mee naar Lanka (tegenwoordig Sri Lanka) de woonplaats van Ravana. Wanneer alle dieren in actie komen om Sita weer te vinden is het Hanuman die ontdekt waar Sita verborgen word gehouden. De krachten van Hanuman zijn zo groot dat hij immense sprongen kan maken. Sprongen zo groot dat hij van India naar Sri Lanka kan komen. Hanuman weet Sita te vinden maar omdat Sita alleen wil dat Rama haar aanraakt is het voor Hanuman niet mogelijk Sita mee terug te nemen naar India.

Hanuman neemt een gouden bloem mee terug naar India om aan Rama te bewijzen dat Sita nog leeft. Omdat Rama niet in staat is zulke machtige sprongen te maken als Hanuman geeft hij een order aan Hanuman en zijn hele leger om een brug te bouwen die hem naar Lanka kan leiden. Het leger komt samen en vormen een brug van 100 joyana lang en 10 joyana breed. De verhouding van 10:1 is dezelfde als dat nu de brug 35km lang is en 3,5km breed. Wanneer de brug compleet is kan Rama naar Lanka komen, verslaat daar Ravana de demonenkoning en kan Sita weer mee terugnemen naar India.

Onderzoeken naar de formatie is zich tussen de landen bevind geeft aan dat er zowel zand als koraal en rotsachtige items zich bevinden in de verbinding. Echter zijn de rotsen van zulk formaat en vorm dat het moeilijk te bedenken is dat dit een natuurlijk verschijnsel kan zijn waar het lijkt een opeenstapeling van blokken is. In de Ramayana (de ontvoering van Sita) staat ook beschreven dat de stenen brug is gebouwd op een houten platform welke op een natuurlijke al bestaande fundering is aangebracht.

Over de tijd is het moeilijker te onderscheiden wat nu natuurlijk en wat eventueel door iets of iemand is aangebracht. Mooi feit dat ik tegenkwam tijdens mijn kleine onderzoek. Setu Ram is ook deel geweest van de bescherming van zuid India tijdens the Tsunami van 2004. Door de barrière die de brug vormt hield het grote delen water tegen wat de schade flink heeft beperkt.

Wat de echte waarheid is zullen we misschien nooit helemaal uitvinden. Het mooie eraan vind ik echter wel dat niet alle mythologische verhalen alleen maar mythes kunnen zijn en er dus veel informatie te verkrijgen is uit verder onderzoek naar oude geschriften.

Om Shanti.

 

(Hoofdfoto Google earth. Onderstaande foto’s via google.)


 


Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: