search instagram arrow-down

Hersenspinsels

CADEAUBON

Wil je een les of workshop weggeven? Neem dan contact op met jouw wensen zodat ik een cadeaubon voor je kan maken.

Heb je een cadeaubon ontvangen? Stuur dan een e-mail naar bhaskarayayoga@hotmail.com met jouw voor- en achternaam zodat ik jouw tegoed in een account kan aanmaken.

Zodra je account is aangemaakt met jouw tegoed krijg je bericht ter bevestiging en kun je jouw tegoed besteden door in het lesrooster de les te kiezen.

volg ons op SOCIAL MEDIA

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor het volgen van lessen bij Bhaskaraya Yoga.

Klik hier voor de privacy verklaring omtrent het verwerken van klant gegevens bij Bhaskaraya Yoga.

© Alle foto’s gebruikt op deze website zijn persoonlijk eigendom.

De zon schijnt weer vaker en de lucht is helder blauw. Het voorjaar komt er aan! Ik ben zelf een kind van de lente, als ik zo even ouderwets mag verwoorden, en het voelt altijd als een nieuw begin ook al word ik een jaar ouder. De narcissen komen uit de grond en de natuur vult zich weer met kleur. Langs het water zie je langzaam het riet al opkomen. Een heerlijk gevoel, nieuw leven en nieuwe energie.

Ik zat vrijdag in de trein op weg naar mijn les in Den Haag en keek wat uit het raam naar de intens blauwe hemel. Ik voelde enorme vrijheid en openheid. Geen wolken die zon tegenhouden en mij een gesloten gevoel geven. Wetende dat achter die blauwe hemel die ik waarneem nog zo oneindig veel meer is. We zijn eigenlijk maar een heel klein onderdeel van een veel groter geheel. En dat vond ik een mooi uitgangspunt om de opvolgende lessen op te baseren. Zonder gelijk heel diep te gaan en filosofisch te worden maar wel te kijken of je het hart wat kunt openen voor alles dat zich mag aandienen. En je zonder gelijk een oordeel te hebben kunt observeren hoe het lichaam reageert op die opening en elke stap kunt zien als in een groter geheel en niet teveel gedemotiveerd te raken door kleine tegenslagen.

Tegelijkertijd geven de Asana’s (houdingen) het lichaam meer vrijheid en openheid wat samen een heerlijk gevoel kan geven. Ook het observeren hoe de voorkant van het lichaam opent in vergelijking met de achterkant. Waar vind je vrijheid? Waar vind je spanning of compressie? En kun je puur observeren waar je vandaag naar toe kunt bewegen. Zonder goed of fout, zonder oordeel of frustratie. Dit is zoveel moeilijker dan het lijkt. Vaak denk je gelijk dingen als; Waarom beweegt mijn lichaam niet iets verder? Waarom ben ik niet leniger? Ik doe nu al weken/ maanden Yoga ik moet nu toch wel verschil voelen? Boosheid omdat iets niet lukt of agressie naar het lichaam toe en het jezelf willen forceren in houdingen. En soms met een kleine uitdaging. Je wil een klein beetje onderzoeken waar jouw grens ligt om langzaam progressie te kunnen maken en lichaam en geest uit te dagen.

Het blijven onderzoeken en ervaren hoe lichaam en geest reageren op diverse oefeningen. Met zachtheid en compassie naar jezelf én anderen. Ervaren hoe fijn het kan zijn soms maar kleine bewegingen te hoeven maken en voordelen te ondervinden. Misschien wel het loslaten van het idee dat Yoga je alleen maar lenig maakt.

Ik zeg het vaker; “Ik geloof niet in toeval, alles heeft een reden”. Hoe naar sommige ervaringen ook kunnen zijn. Misschien wel met het oog op de verkiezingen aanstaande woensdag. En dat je vanuit het hart de juiste keuze mag maken en niet alleen vanuit het hoofd. Het is heel verwarrend, wie verteld de waarheid en wie kan zijn beloftes nakomen? Maar ik weet zeker dat als je het hart opent en alles met zachtheid en eerlijkheid observeert je vanzelf intuïtief aanvoelt wat voor jou de juiste keuze is. En je niet te laten leiden door wat anderen zeggen of vinden. Blijf bij jezelf in de keuzes die je maakt en ook de oefeningen die je doet.

Moge alle wezens gelukkig zijn.

Om Shanti.

daffodils_by_canal_15-3-15

Afbeelding via google: being42.org

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: