search instagram arrow-down

Hersenspinsels

CADEAUBON

Wil je een les of workshop weggeven? Neem dan contact op met jouw wensen zodat ik een cadeaubon voor je kan maken.

Heb je een cadeaubon ontvangen? Stuur dan een e-mail naar bhaskarayayoga@hotmail.com met jouw voor- en achternaam zodat ik jouw tegoed in een account kan aanmaken.

Zodra je account is aangemaakt met jouw tegoed krijg je bericht ter bevestiging en kun je jouw tegoed besteden door in het lesrooster de les te kiezen.

volg ons op SOCIAL MEDIA

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor het volgen van lessen bij Bhaskaraya Yoga.

Klik hier voor de privacy verklaring omtrent het verwerken van klant gegevens bij Bhaskaraya Yoga.

© Alle foto’s gebruikt op deze website zijn persoonlijk eigendom.

Een mooie en ook aangrijpende documentaire die via een artikel van een van mijn studenten uit Bodegraven onder de aandacht gebracht werd is te interessant om niet verder te delen. Het sluit mooi aan bij het boek dat ik van de zomer las “Traumaverwerking door Yoga” van David Emerson en Elizabeth Hopper.

Professor Davidson is een hersenonderzoeker met een missie. Hij gelooft dat de wereld een betere plek kan worden en dat verandering tot stand komt door de hersenen. Davidson doet onderzoek naar de kracht van het denken en wil weten of denkkracht de hersenen kan veranderen. Mensen met een psychische beschadiging zouden daar veel aan kunnen hebben.

Davidson leidt een ongewoon experiment en leert Yoga aan Amerikaanse oorlogsveteranen en aan kinderen zoals Will, een vijfjarig jongetje met ADHD en veel angst. De Amerikaanse oorlogsveteranen Steve en Riche, zijn slechts twee van de duizenden Amerikaanse oorlogsveteranen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Kunnen zij door middel van meditatie en yoga hun pijn verlichten en weer meer leven zoals zij waren voor de oorlog door hun emoties te leren kennen en te leren hoe zij deze kunnen controleren en reguleren? Misschien hebben zij dan een betere kans terug te keren in de maatschappij.

De onmacht die je ziet in de ogen van de oorlogsveteranen is goed voelbaar en ook de stress die Will ervaart als het alleen al gaat over een van zijn trauma is hartverscheurend. Maar het einde is zeer verrassend en ik zou zo graag zien dat er veel meer onderzoek gedaan word naar oplossingen zoals deze. En daarvoor zijn ook moedige mensen nodig zoals de ouders van Will die zich niet konden bedenken hun 3 jarige zoontje te drogeren omdat hij ADHD heeft. De farmaceutische industrie veel macht wat soms goed is want er moeten medicijnen komen voor bepaalde ziektes, ik keur het niet af. Maar soms is er te veel macht waardoor onderzoeken niet worden gestimuleerd om naar alternatieven te zoeken.

Om Shanti.

Free The Mind – Documentaire via 2doc.nl

Free The Mind – Documentaire via IDFA website

Website – Free The Mind

header_6

header_5

header_7

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: