search instagram arrow-down

Hersenspinsels

CADEAUBON

Wil je een les of workshop weggeven? Neem dan contact op met jouw wensen zodat ik een cadeaubon voor je kan maken.

Heb je een cadeaubon ontvangen? Stuur dan een e-mail naar bhaskarayayoga@hotmail.com met jouw voor- en achternaam zodat ik jouw tegoed in een account kan aanmaken.

Zodra je account is aangemaakt met jouw tegoed krijg je bericht ter bevestiging en kun je jouw tegoed besteden door in het lesrooster de les te kiezen.

volg ons op SOCIAL MEDIA

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor het volgen van lessen bij Bhaskaraya Yoga.

Klik hier voor de privacy verklaring omtrent het verwerken van klant gegevens bij Bhaskaraya Yoga.

© Alle foto’s gebruikt op deze website zijn persoonlijk eigendom.

(Nederlands)

Het blijft mij verbazen hoeveel er veroordeeld wordt op basis van wie je bent. Ik hoor steeds weer verhalen van mensen die volgens een ander niet mogen zijn wie zijn willen zijn. Omdat je een ander geloof hebt, omdat je een andere seksuele voorkeur hebt maar zelfs als je een nét andere haardracht hebt geeft dit voor sommige al aanleiding tot afkeur of afkeer.

Ik maak het zelf tegenwoordig, gelukkig, niet (vaak) meer mee dat er iets geroepen word of dat ik niet mag zijn wie ik ben. Dat was vroeger wel anders. De door mijn oma gemaakte jas was niet wat de andere kinderen op de basisschool konden waarderen, deze was te kleurrijk? Of een meisjes jas? De tas waarin mijn schoolboeken konden was niet goed genoeg voor sommige mensen op het station. Die skinny jeans is niet wat je hoort te dragen, hoor je in de stad. Verwijten die ik meer dan eens naar mijn hoofd geslingerd kreeg. Het deed me altijd wel wat, maar op de een of andere manier vond ik altijd een manier om er niet teveel over in te zitten. Morgen is een andere dag, dan zien we wel weer hoe die verloopt. Dat geldt niet voor iedereen. Soms is een blik al genoeg om een ander van slag te brengen laat staan van ongepaste opmerkingen.

Ik hoor de laatste week steeds weer verhalen dat dit dagelijkse kost is. Maar misschien nog wel heftiger en juist vaker. Het lijkt alsof de mening steeds weer gedeeld moet worden om ongenoegen te uitten. Elke keer als je iets afwijst of negeert je dit doet vanuit een ongenoegen naar jezelf toe. Dus als je een opmerking, een blik of iets van afkeer van een ander naar jou toe opmerkt bedenk dan dat je slechts een spiegel bent voor diegene. Er is iets in jou dat hem of haar aanspreekt of triggered probeer dat te zien in de andere persoon.

Waarom moet je ergens iets van vinden? En als dat dan zo is waarom moeten we het dan afkeuren? Wanneer ben je ‘normaal’? Wat betekend ‘normaal’? En is ‘normaal’ wel iets dat je wil zijn?

Ik blijf het herhalen voor een ieder die zich afgewezen voelt, gekwetst of genegeerd; “Blijf jezelf, dat is de beste versie die je kunt zijn.”

Om Shanti

—————————————————————–

(English)

It keeps surprising me how much there is judgement on the base of who you are. I keep hearing stories from people that apparently they can noy be who they want to be. Because of you religious background, your sexual preference of even if your hair is a little different from the mass. These things all seem to lead to discrimination and rejection.

Thankfully these days i hardly experience it myself anymore but that used to be different. The coat my grandmother made me was not appreciated by the other kids in pre-school. To colorfull? A girls coat? The bag i carried my book in to middleschool wasn’t good enough for people at the station. That Skinny jeans was not supposed to be worn when i walked through the city later on. Accusations were thrown at me all the time. It always got to me a little of course. But they never seem to stuck on me or bother me to much. Tomorrow will be another day we’ll see how that goes. That doesn’t count for everyone how is being offended. Sometimes even a look can be enough to hurt someone leave alone rude comments about it.

I hear so much stories these days as it seems to become ‘normalized’. But maybe even harder and more often. It appears that sharing your disgust or aversion has to be shared out in public. Everytime you reject or ignore something there is only discomfort within you. So when you notice a remark, a look of some kind of rejection towards you know that you only serve as a mirror to them. Something in you speaks or triggers something within them and they recognize it and try to see it within this person.

Why do you have to have an opinion about it? And even if you do why reject the others? When are you ‘normal’? What is ‘normal’? And is ‘normal’ even something you want to be?

I keep repeating it to get to a least the people who get hurt, feel rejected or ignored; “Be who you want to be, it’s the best version you could be.”

Om Shanti

img_5782

Feel strong and open your heart and chest in Ushtrasana (Camelpose)

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: