search instagram arrow-down

Hersenspinsels

CADEAUBON

Wil je een les of workshop weggeven? Neem dan contact op met jouw wensen zodat ik een cadeaubon voor je kan maken.

Heb je een cadeaubon ontvangen? Stuur dan een e-mail naar bhaskarayayoga@hotmail.com met jouw voor- en achternaam zodat ik jouw tegoed in een account kan aanmaken.

Zodra je account is aangemaakt met jouw tegoed krijg je bericht ter bevestiging en kun je jouw tegoed besteden door in het lesrooster de les te kiezen.

volg ons op SOCIAL MEDIA

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor het volgen van lessen bij Bhaskaraya Yoga.

Klik hier voor de privacy verklaring omtrent het verwerken van klant gegevens bij Bhaskaraya Yoga.

© Alle foto’s gebruikt op deze website zijn persoonlijk eigendom.

(Nederlands)

Ingrediënten: 400 gram verse tofu, in blokjes van ca 2 cm. 400 gram kikkererwten (voorgekookt) 400 gram groene diepvrieserwten. 300 ml kokosmelk. 150 ml water. 4 middelgrote verse tomaten in stukjes. 6 eetlepels kokosolie. 1 spaanse peper. 4 cm verse gember. 3 verse curry-bladeren. 1 tl kalounjizaad/nigellazaad). ¼ tl asafoetida. ½ tl kaneelpoeder. ½ tl fijngemalen mehti/fenegriekzaad. ½ tl hardi/kurkuma poeder. 1 el korianderpoeder. ½ tl chili poeder. 1 eetlepel bouillonpoeder (Zonder ui en knoflook, merk Vetara) 1 tl garam masala. Zout en zwarte peper naar smaak en wat verse koriander.

Bereiding: 1) Verhit 3 eetlepels kokosolie olie in een koekenpan. Bak hierin de tofu blokjes tot goudbruin. Laat uitlekken en houd apart. 2) Verhit in een wok op middellaag vuur 3 eetlepels kokosolie. Voeg hieraan het kalounjizaad toe en laat ca. 10 sec bakken. Voeg het koriander-poeder, hing, chilipoeder, curry bladeren toe en laat even goed bakken. Vervolgens het fenegriek poeder, kurkuma, kaneelpoeder, gehakte spaanse peper en fijngesneden gember erbij. Roer het kruidenmengsel door op middellaag vuur, let op dat het geheel niet aanbrandt zodat het niet bitter wordt. 3) Voeg de gehakte tomaten toe, en roer ca. 1 minuut door. Het vuur mag nu wat hoger, tot het geheel goed suddert. 4) Doe vervolgens de groene erwten in de pan, en schep goed door. Schenk 150 ml. water erbij en voeg de bouillonpoeder toe. Roer even door. Doe een deksel op de pan en kook de erwten in ca. 5 min op middellaag vuur halfgaar. 5) Voeg daarna de kikkererwten toe en tofu toe, en schep nog even door. Breng opnieuw een deksel op de pan, nog ca. 5 min. Controleer ondertussen of de erwten al gaar zijn. Zo niet, laat je het nog iets langer doorkoken je kan nog wat extra water toevoegen wanneer nodig. 6) Schep de kokosmelk door het geheel , en voeg je zout en zwarte peper naar smaak toe. 7) Draai het vuur uit, voeg 1 theelepel garam masala en de verse koriander toe. Schep het geheel nog een keer om. 8) Garneer met verse koriander, en serveer met witte gestoomde rijst. Bon Apetit.

Om Shanti.

———————————————————–

(English)

Ingredients: 400gram fresh tofu in cubes of 2cm. 400Gram chickpeas (cooked) 400gram green peas. 300Ml coconut milk. 150Ml water. 4 midsized tomatos. 6 tablespoons coconut oil. 1 red pepper. 4Cm fresh ginger. 3 fresh curry leaves. 1 teaspoon kalounji/nigellaseeds. ¼ tsp asoefatida. ½ tsp gound cinnamon. ½ tsp mehti/ground fenegreek. ½ tsp hardi/kurkuma. 1 tbsp ground coriander. ½ tsp chilipowder. 1 tbsp bouillon powder (no onion and garlic, from Vetara). 1 tsp garam masala. Salt and pepper to taste and some fresh coriander leaves.

Preparation: 1) Heat 3 tbsp of coconut oil in a frypan. Bake the tofu pieces till golden brown. Leave them to leak and keep separate. 2) Heat again 3 tbsp coconutoil in a wok on middle fire. Add the kalounji seeds and fry for 10 seconds. Now add the ground coriander, hing, chili powder, curry leaves and let it simmer a while. Then add the ground fenegreek, curcuma, ground cinnamon, chopped red pepper and fresh chopped ginger. Mix it well on middlefire and make sure it doens’t burn or it will get bitter. 3) Add the chopped tomatoes and stir for a minute. Increase fire and let it simmer again for while. 4) Then add the green peas, mix well and add the 150 ml water and bouillon powder. Stir and then let it cook for about 5 minutes om low fire. 5) Add the chickpeas and tofu and again mix it a little. Place a lid on the pan and let it stew for 5 minutes. Check if the peas are cooked, if not leave it a little longer maybe add some water. 6) Then add the coconut creme and add salt and pepper to taste. 7) Turn the fire off and add the garam masala and fresh coriander. Mix one more time. 8) Serve with some extra fresh coriander and maybe some white steamed rice. Bon Apetit.

Om Shanti

curry21

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: