search instagram arrow-down

Hersenspinsels

Ik voel mijzelf nog verre van verlicht. Maar zoals @michelle_saraswati zei: “Je bent aan het wakker worden alleen moet je je ogen nog openen.” En alles valt zo mooi samen wetenschap en spiritualiteit. . De voorstelling Dans en het Brein van @erikscherder van gister siddert nog na. En omdat ik geen danser ben vertaald dat bij mij door in yoga en meditatie. Al die gebieden in de hersenen die we proberen met elkaar te laten communiceren voor zo lang mogelijk zodat we de balans houden in mentale gezondheid. En mentale gezondheid is er alleen als ons zenuwstelsel kalm is en ons stresshormoon niet constant in alarm staat. . Ik geloof niet in toeval dat mijn focus deze week in de lessen, en daarvoor al voor mijzelf ligt bij Chidakasha. Het gebied achter gesloten ogen, het centrum van de hersenen en Ajna(niet Anja.... Maar ‘Agja’)chakra. Ik geloof dat oude yogi’s ook wetenschappers waren en nog zijn. Zij waren nieuwsgierig en gebruikte alle kennis die hun leraren al hadden om nieuwe verbindingen te maken in ons brein om zo spiritueel te mogen ontwaken. De meditatie van de Bihar School of Yoga zijn voornamelijk gericht op dit deel. Verschillende technieken die jou in staat stellen verbindingen te maken. . Ik google en mediteer nog ff door 🤯 Verwacht meer van dit in de lessen en hier 🤪 Ontvolgen kan altijd nog 😉
FRIDAY CONFESSIONS: Ik kijk vaak 1 keer per week en soms vaker op verhuisdieren.nl waar lieve honden, katten, konijnen etc op staan die een nieuw huisje zoeken. 🐶🐱🐰 Eigenlijk pijnig ik mijzelf er alleen maar mee want @roelburger wil geen hond in huis 🤷🏻 . Kijken, kijken, niet kopen? Is er iets waar jij graag naar kijkt maar niet koopt? Om welke reden dan ook 🤔
Het beoefenen van yoga (asana, pranayama, meditatie) heeft een positief effect op ons parasympatisch zenuwstelsel. Het beïnvloed de organen zo dat ons lichaam zich verkeerd in staat van rust. Als we rust ervaren kan het lichaam makkelijker herstellen. Behalve het fysieke aspect zorgt het er ook voor dat we meer ruimte krijgen in ons beoordelingsvermogen. . Van de week benoemde ik al Manas(verstand) en Buddhi(intellect) die een rechtstreekse relatie tot elkaar hebben. Als de communicatie tussen deze aspecten van de mind goed verloopt kunnen we bewuste keuzes maken, opmerkzaam blijven in elke stap die we zetten. . Ons sympatisch zenuwstelsel hebben we alleen maar nodig als er werkelijk gevaar is. Het brengt ons in staat van vluchten of vechten. In een maatschappij waarin we altijd AAN staan is dat deel van ons autonome zenuwstelsel snel getriggered of eigenlijk altijd nét wel en nét niet aan wat een uitputtingsslag is voor ons hele wezen. We verliezen in 95%van de gevallen van angst onnodig veel energie omdat ons beoordelingsvermogen niet juist functioneert. . 🌿 Neem jij wel voldoende rust of tijd voor jezelf? 🌿

CADEAUBON

Wil je een les of workshop weggeven? Neem dan contact op met jouw wensen zodat ik een cadeaubon voor je kan maken.

Heb je een cadeaubon ontvangen? Stuur dan een e-mail naar bhaskarayayoga@hotmail.com met jouw voor- en achternaam zodat ik jouw tegoed in een account kan aanmaken.

Zodra je account is aangemaakt met jouw tegoed krijg je bericht ter bevestiging en kun je jouw tegoed besteden door in het lesrooster de les te kiezen.

volg ons op SOCIAL MEDIA

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor het volgen van lessen bij Bhaskaraya Yoga.

Klik hier voor de privacy verklaring omtrent het verwerken van klant gegevens bij Bhaskaraya Yoga.

© Alle foto’s gebruikt op deze website zijn persoonlijk eigendom.

(Nederlands)

Ingrediënten: 400 gram verse tofu, in blokjes van ca 2 cm. 400 gram kikkererwten (voorgekookt) 400 gram groene diepvrieserwten. 300 ml kokosmelk. 150 ml water. 4 middelgrote verse tomaten in stukjes. 6 eetlepels kokosolie. 1 spaanse peper. 4 cm verse gember. 3 verse curry-bladeren. 1 tl kalounjizaad/nigellazaad). ¼ tl asafoetida. ½ tl kaneelpoeder. ½ tl fijngemalen mehti/fenegriekzaad. ½ tl hardi/kurkuma poeder. 1 el korianderpoeder. ½ tl chili poeder. 1 eetlepel bouillonpoeder (Zonder ui en knoflook, merk Vetara) 1 tl garam masala. Zout en zwarte peper naar smaak en wat verse koriander.

Bereiding: 1) Verhit 3 eetlepels kokosolie olie in een koekenpan. Bak hierin de tofu blokjes tot goudbruin. Laat uitlekken en houd apart. 2) Verhit in een wok op middellaag vuur 3 eetlepels kokosolie. Voeg hieraan het kalounjizaad toe en laat ca. 10 sec bakken. Voeg het koriander-poeder, hing, chilipoeder, curry bladeren toe en laat even goed bakken. Vervolgens het fenegriek poeder, kurkuma, kaneelpoeder, gehakte spaanse peper en fijngesneden gember erbij. Roer het kruidenmengsel door op middellaag vuur, let op dat het geheel niet aanbrandt zodat het niet bitter wordt. 3) Voeg de gehakte tomaten toe, en roer ca. 1 minuut door. Het vuur mag nu wat hoger, tot het geheel goed suddert. 4) Doe vervolgens de groene erwten in de pan, en schep goed door. Schenk 150 ml. water erbij en voeg de bouillonpoeder toe. Roer even door. Doe een deksel op de pan en kook de erwten in ca. 5 min op middellaag vuur halfgaar. 5) Voeg daarna de kikkererwten toe en tofu toe, en schep nog even door. Breng opnieuw een deksel op de pan, nog ca. 5 min. Controleer ondertussen of de erwten al gaar zijn. Zo niet, laat je het nog iets langer doorkoken je kan nog wat extra water toevoegen wanneer nodig. 6) Schep de kokosmelk door het geheel , en voeg je zout en zwarte peper naar smaak toe. 7) Draai het vuur uit, voeg 1 theelepel garam masala en de verse koriander toe. Schep het geheel nog een keer om. 8) Garneer met verse koriander, en serveer met witte gestoomde rijst. Bon Apetit.

Om Shanti.

———————————————————–

(English)

Ingredients: 400gram fresh tofu in cubes of 2cm. 400Gram chickpeas (cooked) 400gram green peas. 300Ml coconut milk. 150Ml water. 4 midsized tomatos. 6 tablespoons coconut oil. 1 red pepper. 4Cm fresh ginger. 3 fresh curry leaves. 1 teaspoon kalounji/nigellaseeds. ¼ tsp asoefatida. ½ tsp gound cinnamon. ½ tsp mehti/ground fenegreek. ½ tsp hardi/kurkuma. 1 tbsp ground coriander. ½ tsp chilipowder. 1 tbsp bouillon powder (no onion and garlic, from Vetara). 1 tsp garam masala. Salt and pepper to taste and some fresh coriander leaves.

Preparation: 1) Heat 3 tbsp of coconut oil in a frypan. Bake the tofu pieces till golden brown. Leave them to leak and keep separate. 2) Heat again 3 tbsp coconutoil in a wok on middle fire. Add the kalounji seeds and fry for 10 seconds. Now add the ground coriander, hing, chili powder, curry leaves and let it simmer a while. Then add the ground fenegreek, curcuma, ground cinnamon, chopped red pepper and fresh chopped ginger. Mix it well on middlefire and make sure it doens’t burn or it will get bitter. 3) Add the chopped tomatoes and stir for a minute. Increase fire and let it simmer again for while. 4) Then add the green peas, mix well and add the 150 ml water and bouillon powder. Stir and then let it cook for about 5 minutes om low fire. 5) Add the chickpeas and tofu and again mix it a little. Place a lid on the pan and let it stew for 5 minutes. Check if the peas are cooked, if not leave it a little longer maybe add some water. 6) Then add the coconut creme and add salt and pepper to taste. 7) Turn the fire off and add the garam masala and fresh coriander. Mix one more time. 8) Serve with some extra fresh coriander and maybe some white steamed rice. Bon Apetit.

Om Shanti

curry21

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: