search instagram arrow-down

Hersenspinsels

CADEAUBON

Wil je een les of workshop weggeven? Neem dan contact op met jouw wensen zodat ik een cadeaubon voor je kan maken.

Heb je een cadeaubon ontvangen? Stuur dan een e-mail naar bhaskarayayoga@hotmail.com met jouw voor- en achternaam zodat ik jouw tegoed in een account kan aanmaken.

Zodra je account is aangemaakt met jouw tegoed krijg je bericht ter bevestiging en kun je jouw tegoed besteden door in het lesrooster de les te kiezen.

volg ons op SOCIAL MEDIA

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor het volgen van lessen bij Bhaskaraya Yoga.

Klik hier voor de privacy verklaring omtrent het verwerken van klant gegevens bij Bhaskaraya Yoga.

© Alle foto’s gebruikt op deze website zijn persoonlijk eigendom.

Naar mate mijn ervaring in het lesgeven vordert merk ik dat er veel behoefte is aan rust en ontspanning. En voor mij voelt dit heel erg als een bevestiging naar waar mijn aandacht naar toe getrokken word. Mooie, rustige, ontspannen en helende vormen van Yoga beoefenen en leren beheersen zodat ik dit mag doorgeven. Een van de soorten die nu heel erg mijn aandacht heeft getrokken is Restorative Yoga. Het is een soort vervolg op Yin Yoga, opnieuw; toeval bestaat niet.

Restorative Yoga is een rustige yogavorm waarbij gebruik word gemaakt van strips, rolletjes, bolsters, riemen, blokken etc. om in de houding te komen. Door met deze hulpmiddelen te werken ontspant het lichaam zich optimaal tot in de diepste lagen. Restorative Yoga is een herstellende en ondersteunenede yogavorm waarbij het accent ligt op de lage- en hoge rugspieren, aangezien hier de meeste fysieke klachten ontstaan naar ervaring en verhalen die ik hoor van mensen in de les. In de Restorative les wordt ook gebruik gemaakt van oefeningen uit de Critical Alignment Yoga.

Chronische stressklachten kunnen verminderen bij Restorative Yoga. Daarnaast is het een hele mooie Yogavorm om mee te starten als je nooit eerder aan yoga hebt gedaan net zoveel als ik in de helende werking van Yin Yoga geloof. Het brengt de aandacht naar binnen, helpt je bewust te worden van het fysieke lichaam, te onthechten van emoties en brengt onze dwalende geest tot stilstand en kunnen we leren luisteren naar het lichaam.

Daarnaast brengt Restorative de spieren op lengte als je nog wat stijfheid ervaart, helpt het bij herstel na of tijdens een blessure en corrigeert het de oorspronkelijke stand van de ruggenwervels.

Wat kun je verwachten in een les Restorative Yoga: 1) rustige en milde houdingen en bewegingen. 2) werkt in op diepere lagen van ons lichaam. 3) brengt lichaam en geest in balans. 4) het is een therapeutische yogavorm. 5) helpt herstellen na een blessure. 6) met hulpmiddelen helpen we het lichaam ontspanning te ervaren en in een houding te komen. 7) brengt de aandacht naar binnen. 8) verbetert de spijsvertering. 9) werkt stress verminderend. 10) maakt de wervelkolom langzaam weer gezond en stabiliseert het bekken. 11) brengt een heerlijk diepe ontspanning in het hectische dagelijks leven.

Ik ga mij langzaam meer verdiepen in deze helende vorm van Yoga. Wie weet snel meer.

Om Shanti.

————————————————————-

(english)

As time learns and i develop my practice in teaching Yoga i hear and see that there is such a longing for rest and relaxation. This for me feels as a confirmation to where my attention is being pulled. Learning to practice and learn about beautiful, easy, relaxed and healing forms of Yoga so i can pass this knowledge on. One of the kinds that really has my interest now is Restorative Yoga. It is a kind that follows up after Yin Yoga, again; there is no such thing as coincidence.

Restorative Yoga is an easy form of Yoga where props like straps, rolls, bolsters, belts and blocks etc. are being used to get into the posture. By working with these props the body is able to be more relaxed into the deepest layers. Restorative Yoga is a healing and supporting Yoga where the most attention goes to the higher and lower back, as these are places most tension is being held which i experience and hear in classes. In Restorative Yoga movements from the Critical Alignment Yoga are being used.

Chronical stres symptoms can be healed in Restorative Yoga. Next to that this is a very beautiful kind of Yoga to start with if you never practiced Yoga before as much as i believe in the healing of Yin Yoga. It brings the focus inside and back to the body, it helps becoming more selfaware of the physical body, and detach from emotions and a dwelling mind so we can listen again to what the body needs.

Next to all this Restorative Yoga will lengthen the muscles if you experience stiffness, it helps healing the body after or during the restoring after injury and corrects the natural shape of the spinal column.

What can you expect during a Restorative Yoga class: 1) easy and mild postures and movements. 2) poses working on the deeper layers of the body. 3) balans in body and mind. 4) a therapeutic approach to Yoga. 5) help with healing after injury. 6) using props to help the body experience the postures. 7) bringing the focus inwards. 8) improvement on digestion. 9) release stress. 10) stabalizing the spine and the pelvis. 11) create a healthy and deep relaxation.

I am going to research and develop in this healing type of Yoga. I hope i can soon teach such amazing class.

Om Shanti.

rest

(picture credits Richard Seagraves – Yoga Journal)

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: