search instagram arrow-down

Hersenspinsels

CADEAUBON

Wil je een les of workshop weggeven? Neem dan contact op met jouw wensen zodat ik een cadeaubon voor je kan maken.

Heb je een cadeaubon ontvangen? Stuur dan een e-mail naar bhaskarayayoga@hotmail.com met jouw voor- en achternaam zodat ik jouw tegoed in een account kan aanmaken.

Zodra je account is aangemaakt met jouw tegoed krijg je bericht ter bevestiging en kun je jouw tegoed besteden door in het lesrooster de les te kiezen.

volg ons op SOCIAL MEDIA

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor het volgen van lessen bij Bhaskaraya Yoga.

Klik hier voor de privacy verklaring omtrent het verwerken van klant gegevens bij Bhaskaraya Yoga.

© Alle foto’s gebruikt op deze website zijn persoonlijk eigendom.

Haal de zon in huis op deze regenachtige zondag. Varieer lekker met smaken die jou goed liggen en bak deze eenvoudig te bereiden cake. Ook heel fijn voor een verjaardag het kost je relatief weinig tijd. Ik ontving dit recept n.a.v. een Vedische kookcursus die ik heb gevolgd. Meerdere keren heb ik deze getrakteerd en met succes. Moge het goed smaken!

Benodigdheden: 260 gram tarwebloem, 2 eetlepels custardpoeder, 1 theelepel vanille extract, 3 theelepels bakpoeder, snuf zout, 200 gram rietsuiker, 360 ml sinaasappelsap, 120 ml neutrale olie, 1 theelepel sinaasappelrasp.

Bereiding: 1) Verwarm de over op 180C graden. 2) Meng is een kom het meel, custardpoeder, bakpoeder en zout. 3) Meng in een andere kom de suiker, sinaasappelsap (of andere), olie, vanille extract en geraspte schil. Mix tot de suiker is opgelost. 4) Voeg de twee mengsels samen en roer kort door tot alles is gemengd. Mochten er klontjes ontstaan dan is dat geen probleem voor dit recept. 5) Schenk het beslag in een ingevette bakvorm en plaatst deze in het midden van de oven en bak voor 30/35 minuten. 6) Test voor je de cake uit de over haalt met een satéprikker of de cake al gaar is. Mocht deze er nog nat uitkomen geef de cake nog 5 minuten. 7) Laat de cake helemaal afkoelen voordat je deze op een mooi bord presenteert. Versier eventueel met wat poedersuiker en nog extra sinaasappelrasp of rasp naar keuze. Of maak het iets nootachtiger door er bijvoorbeeld amandel schaafsel op te decoreren.

Eenvoudige te variëren en te decoreren met smaken die jij lekker vind! Mocht je niet 1 grote cake willen maken verdeel het beslag dan in kleinere vormen en maak bijvoorbeeld meerdere muffins of cupcakes pas dan de baktijd aan. Maak er bijvoorbeeld een lekkere botercrème bij als topping.

Om Shanti

—————————————————————————

.

Citruscake

Bring the sun inside on this rainy sunday. Any flavour variation you like to make is possible with this easy recipe. Well suited for birthdays as it relativly takes little time to bake. I received this recipe from a Vedic cooking course i followed a while ago. Multiple times i treated people with this fluffy and sweet cake. Succes guaranteed!

Ingredients: 260 gram wheat flour, 2 tablespoons custard powder, 1 teaspoons vanilla extract, 3 tablespoons baking powder,, a pinch of salt, 200 gram cane sugar, 360 ml orangejuice, 120 ml neutral oil, 1 teaspoons orange zest.

Start baking: 1) heat the oven to 180 degrees celcius. 2) Mix the wheat flour, custard powder, baking powder and salt in a bowl. 3) Mix the other ingredients, sugar, juice, oil, vanilla extract and zest in another bowl until the sugar is disolved. 4) Then stir the two together until evently mixed. No problem if any lumbs still appear. 5) Pour the batter into a greased baking pan and place it in the middle of the oven for 30/35 minutes. 6) Before taking the cake out of the oven test it with a satéstick. If it is still a little wet inside leave te cake for another 5 minutes. 7) Take the cake out of the oven and cool it before placing it on a plate. Use some powdered sugar and some orange zest to decorate or anything to taste. Or decorate the cake with flaked almonds.

Make any variation in taste you like, add other juice or decoration suitable for your occasion. If you want to make smaller cakes pour the same batter into a smaller baking pan or cupcake forms to make muffins or cupcakes then reduce the baking time. Maybe then make a nice buttercreme as topping.

Om Shanti.

12495227_453414334844446_4408068673164307184_n

picture taken from pinterest

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: