search instagram arrow-down

Hersenspinsels

CADEAUBON

Wil je een les of workshop weggeven? Neem dan contact op met jouw wensen zodat ik een cadeaubon voor je kan maken.

Heb je een cadeaubon ontvangen? Stuur dan een e-mail naar bhaskarayayoga@hotmail.com met jouw voor- en achternaam zodat ik jouw tegoed in een account kan aanmaken.

Zodra je account is aangemaakt met jouw tegoed krijg je bericht ter bevestiging en kun je jouw tegoed besteden door in het lesrooster de les te kiezen.

volg ons op SOCIAL MEDIA

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor het volgen van lessen bij Bhaskaraya Yoga.

Klik hier voor de privacy verklaring omtrent het verwerken van klant gegevens bij Bhaskaraya Yoga.

© Alle foto’s gebruikt op deze website zijn persoonlijk eigendom.

Ik heb er weer een nieuwe favoriet bij. Een heerlijk recept uit mijn Vedische kookboek. Het verwarmde mijn lichaam en geest. Het kan worden gegeten op elk moment van de dag omdat het een zoetere variant van Dalsoep(Indiaase Linzensoep) is. Ik ben benieuwd wat jij er van vind! Probeer vooral te variëren met specerijen die jij lekker vind of de suiker weg te laten of te vervangen.

De naam van het gerecht is ongeveer vertaald; Dal van de Heer van het Universum (ook wel een van de namen van Heer Krishna, Jagannātha)

Ingrediënten (ingredients): 250gr Chana Dal (yellow split dal), 1,5L water, 4 laurierblaadjes (bayleaf), 5/6 tomaten (tomatos), 1el boter (1 tblspoon butter), 2el ghee (2tblspoons ghee), 0,5tl komijnzaad (half teaspoon cuminseed), 1tl gember (1 teaspoon ginger), 0,5tl asafoetida (half teaspoon asafutida), 3el geraspte kokosnoot (3tblspoons grounded coconut), 2el bruine suiker (2tblspoons brown sugar), 2el stroop (2tblspoons sirup), 2tl zout (2 teaspoons salt)

Start met koken: Breng het water aan de kook en voeg er de dal en laurierblaadjes aan toe. Kook de dal, gedeeltelijk afgedekt, 40 minuten tot een uur boven een matig hoge vlam. Verwijder eventueel schuim. Neem de deksel van de pan, roer een paar keer door de dal en draai de vlam dan zo laag mogelijk. Als u een gladde, romige soep wilt hebben, kunt u de dal nu fijnmalen met een mixer. Doe de dal weer terug in de pan. Was de tomaten, snij ze in achten en voeg ze samen met de boter toe aan de dal. Leg de deksel weer op de pan en laat de soep zachtjes koken, terwijl u de masala maakt.

Verhit de ghee in een kleine steelpan en bak de komijnzaadjes. Na een paar seconden voegt u de gember, asafoedita en kokos toe. Laat dit mengsel 2 minuten bakken, terwijl u blijft roeren. Giet de ghee met specerijen nu bij de gekookte dal. En voeg de suiker en stroop toe(of suiker vervangers). Goed doorroeren en nog 5 minuten laten koken. Haal de pan van het vuur, voeg zout toe naar smaak en roer alles nog een keer door voor u de soep offert aan Sri Krsna.

Smakelijk!!

Om Shanti.

Jagannātha Puri cane ki dal (sweet dal)

I have another new favorite to add to my recipes. A very delicious dal soup from my Vedic cookbook. While eating it warmed my body as well as my spirit. It can be enjoyed on different times of the day because it’s a more sweetened variation on dal soup(Indian Lentilsoup). I’m very curious what you think about it! Please try to make your variation on it with herbs and spices you like or leaving out/ replacing the sugar.

The name of this dish is translated; Dal of the Lord of the Universe. (Jagannātha, one of the many names of Lord Krishna)

Start cooking: Bring the water to boil and add the dal and bayleaf. Cook the dal, partially covered, 40 minutes to an hour on medium flame. Remove possible foam. Take the lid of the pan, stir the dal well and lower the heat. If you like a smooth soup you might want to blend the dal here and poor the dal back into the pan. Cut the tomato’s into eight pieces and add them to the dal with the butter. Put the lid back on and slowly cook while you make the masala. 

Heat up the ghee in a frypan and bake the cumin seeds. Once they start popping add the ginger, asafoetida and coconut. Stir for 2 minutes. Then gently add the ghee with herbs to the cooked dal. Add the sirup and brownsugar(or substitutes if you like) and let it cook for another 5 minutes. Take the pan of the heat, add salt to taste and stir all once more before offering the food to Sri Krsna.

Enjoy!!

Om Shanti

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: