search instagram arrow-down

Hersenspinsels

CADEAUBON

Wil je een les of workshop weggeven? Neem dan contact op met jouw wensen zodat ik een cadeaubon voor je kan maken.

Heb je een cadeaubon ontvangen? Stuur dan een e-mail naar bhaskarayayoga@hotmail.com met jouw voor- en achternaam zodat ik jouw tegoed in een account kan aanmaken.

Zodra je account is aangemaakt met jouw tegoed krijg je bericht ter bevestiging en kun je jouw tegoed besteden door in het lesrooster de les te kiezen.

volg ons op SOCIAL MEDIA

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor het volgen van lessen bij Bhaskaraya Yoga.

Klik hier voor de privacy verklaring omtrent het verwerken van klant gegevens bij Bhaskaraya Yoga.

© Alle foto’s gebruikt op deze website zijn persoonlijk eigendom.

Je kent ze wel, van die spreuken van wijze meesters, verlichte wezens en filosofen. Ik gebruik ze zelf ook vaak. Meestal om een idee of visie kracht bij te zetten. Soms gewoon omdat het binnenkomt voor mij persoonlijk en ik dit graag deel.

Vele spreuken, net als horoscopen, zijn voor iedereen toepasbaar. Ze passen bijna altijd wel bij een bepaalde situatie waarin je je bevind, een uit het verleden of een moment die jou heel dierbaar is.

Het idee achter dit soort spreuken is wijsheid delen. Delen in liefde, delen in ervaring etc. Vele woorden van bijvoorbeeld Gautama de Boeddha komen uit persoonlijke ervaring. Boeddha betekend “de verlichte” iemand die (voor zichzelf) de waarheid heeft gevonden en dit in alle openheid deelt met anderen. Zonder iemand de les te lezen of te vertellen hoe men moet leven. Pure visie.

Dit soort spreuken kunnen veel betekenen. Ze kunnen je helpen op jouw weg in dit leven. Maar pas als er een werkelijk binnenkomt, waardoor jij de weg ziet waarin jij wilt gaan of die een oplossing bied voor jouw ellende of vraag in dit leven, heeft het pas echt betekenis. Je kunt er concreet iets mee doen.

Dit hoeft niet altijd een Boeddhistische spreuk te zijn. Het idee achter alle verschillende ervaringen van wijze mensen is steeds een andere doelgroep aan te spreken. Net als religie waarin, naar mijn mening, ieder geloof hetzelfde zegt en Jezus dit deed voor de Christenen, Mohammad voor de Moslims, Krishna voor Hindoes en ga zo maar door. Zo doen ook andere geleerden/wijzen, zielen dit voor een doelgroep.

Het kan komen van een heilige, een professor of van de buurman. Wijsheden zijn er al om. Welke heeft jou wijsheid gegeven?

Om Shanti.
img_5604

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: