Dadel-Notenballetjes

Tijd voor een lekker recept. Dit keer een heel eenvoudig recept voor een heerlijk tussendoortje of een lekkere traktatie.

Tijdens de voorbereiding op mijn Yoga opleiding heb ik veel onderzoek gedaan naar Yoga waaronder ook verdiepende informatie over de Bhagavad Gita (Het lied van de Heer) een boek die op onze leeslijst stond. In een seminar die werd gegeven op 5 weekend dagen kreeg ik meer inzicht in hoe je de Gita kunt interpreteren. Altijd op zo’n manier dat je nooit aanneemt wat je verteld word. Jouw waarheid is jouw waarheid en wat voor jou onlogisch is of klinkt mag je kritisch over zijn. Dat vond ik een heel fijn idee, er word je niets opgelegd.

Ik ben dankbaar voor de informatie en begeleiding in de Veda’s die ik heb verkregen. Het heeft mij gestimuleerd verder te lezen en te onderzoeken en ook om de Bhagavad Gita te begrijpen. Ik ben altijd al iemand geweest die liever iets hoort dan zelf leest om het sneller te onthouden.

Na de seminar kon je ook een korte Vedische kookcursus volgen voor wat basis recepten en tips voor in het dagelijks leven. En daar komt ook het volgende recept vandaan.

Wat heb je nodig: 200 gram dadels (liefst zachte Iraanse dadels), 50 gram ongezouten pecannoten, 50 gram ongezouten hazelnoten, scheutje agavesiroop, geraspte kokos. (Noten kun je naar smaak variëren)

Bereiding: ontpit alle dadels en laat ze 5 minuten weken in heet water tot ze zacht zijn. Meng alle noten, dadels en een scheutje agavesiroop in een keukenmachine tot je een mooie mix hebt. Wat grovere stukjes noten is niet erg dit kan juist een lekkere bite geven, de keuze is aan jou. Is het mengels wat droog dan voeg je een eetlepel water toe. Maak je handen licht vochtig en rol balletjes van het mengsel ter grootte van een walnoot. Rol de balletjes door de geraspte kokos. Leg de balletjes op een schaal en laat ze in de koelkast nog wat opstijven en koud worden.

Variatietip: ben je echt een kokos verslaafde (ikzelf) dan kun je ook wat geraspte kokos door het mengsel doen. Óf je kunt de balletjes eerst in gesmolten pure chocolade dopen en dan door de geraspte kokos rollen.

Smakelijk!

Om Shanti


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s