search instagram arrow-down

Hersenspinsels

CADEAUBON

Wil je een les of workshop weggeven? Neem dan contact op met jouw wensen zodat ik een cadeaubon voor je kan maken.

Heb je een cadeaubon ontvangen? Stuur dan een e-mail naar bhaskarayayoga@hotmail.com met jouw voor- en achternaam zodat ik jouw tegoed in een account kan aanmaken.

Zodra je account is aangemaakt met jouw tegoed krijg je bericht ter bevestiging en kun je jouw tegoed besteden door in het lesrooster de les te kiezen.

volg ons op SOCIAL MEDIA

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor het volgen van lessen bij Bhaskaraya Yoga.

Klik hier voor de privacy verklaring omtrent het verwerken van klant gegevens bij Bhaskaraya Yoga.

© Alle foto’s gebruikt op deze website zijn persoonlijk eigendom.

Alles wat gecreëerd moet worden is er al. Inspiratie is het moment waarop je openstaat om het te ontvangen. Het is deze vrouw, bij dit album en dit nummer waarbij voor mij het lampje ging branden. Mensen, gebeurtenissen of dingen komen niet zomaar op jouw pad voorbij. Ze zijn er met een reden. En dat zie ik ook zo met Madonna.

In 1996 werd mijn aandacht al naar haar toe getrokken met de film Evita die ik samen met mijn moeder keek in de bioscoop in Alphen a/d Rijn. Ik was verkocht. Een talent dat mij als 13-jarig jongetje inspireerde. Vanaf dat moment ben ik haar gaan volgen. Wat beweegt haar, wat inspireert haar en wat doet ze?

Leuke bijkomend feit is dat zij haar carrière begon in het jaar dat ik geboren ben, 1983. Ik had de muziek wel gehoord, mijn moeder had tenslotte zelfs wat albums van haar, maar het had me verder nog niet geraakt. Wel ben ik, vanaf het moment dat ik me bewust werd van haar, albums gaan verzamelen (en zelfs de albums die mijn moeder al had geconfiskeerd). Een prachtig album die zij gemaakt heeft als sollicitatie naar de Rol van Eva Peron, Something To Remember, werd op dat moment mijn favoriet. Hierop staat ook het favoriete nummer van mijn Tante Lenie, You’ll See. (God hebbe haar ziel, de persoon waardoor ik de mogelijkheid had om niet te hoeven twijfelen over de financiële kant van mijn Yoga Docentenopleiding, eeuwige dankbaarheid)

Mijn hart ging pas echt open toen Madonna het album Ray Of Light uitbracht in 1998, het album dat mij geleerd heeft te kijken naar de wereld, religie, spiritualiteit en Yoga. Het eerste nummer was dat als single uitkwam was Frozen, magisch, muzikaal fantastisch in zang en klank, en een video die mij zeer inspireerde. Daar was voor de eerste keer voor mij te zien het symbool “OHM” aangereikt in de handpalm van mijn idool. Ik wist niet wat het betekende en heb een tijd gezocht naar de betekenis en kwam zo in aanraking met het Hindoeïsme en Madonna die Yoga beoefende.

Wat is Yoga? Waarom beoefent zij het? En hoe kan ik dit ook doen? Het begin was er van mijn beoefening van Yoga. Her er der ving ik er van alles over op en leerde ik steeds meer. In interviews vertelde Madonna over de voordelen van Yoga. De rust die het haar gaf in een hectisch leven en de gezondheid die het haar gaf voor haar lichaam. Dit wilde ik ook wat iets kostbaars. Af en aan kwam Yoga steeds terug op mijn pad en de beoefening ervan. Omdat het Hindoeïsme mij zo geïnspireerd had ging ik ook kijken naar andere filosofieën en religies. Allen hebben ze iets moois en zijn in de kern puur en vol liefde, naar jezelf en naar de naasten. Elk van hen heeft mij iets geleerd en iets bijgebracht.

Mijn liefde voor de muziek bleef. Alles verzamelde ik en mijn collectie groeide. Het eerste concert van Madonna dat ik bijwoonde in 2004, was The Re-Invention Tour. Samen met mijn moeder en Roel(partner) bezocht ik de show in het Gelredome. Ik geloof niet in toeval maar dat alles is zoals het moet zijn, in harmonie en afgestemd op een ieder. Madonna opende de haar show in Arnhem in Eka Pada Rajakapotasana (één been, koningsduif) en volgde deze op met Salamba Sirsasana (ondersteunde hoofdstand) YOGA! In opperste concentratie omgeven door 1000-en fans. Het inspireert velen en zo ook Madonna en haar choreograaf. Zo was ook het karakter voor haar in de film The Next Best Thing eigenlijk pianodocente maar is dit veranderd naar Yogadocent.

Alle nummers die Madonna maakt hebben een boodschap. Je kunt luisteren naar de nummers als voor jou goed voelt maar als je weet wat haar beweegt zit er altijd een dubbele laag in en vaak zelfs spiritueel maar ook maatschappelijk betrokken. We moeten elkaar helpen en ondersteunen is de boodschap. Tolerantie en acceptatie zijn ook veel voorkomende onderwerpen in interviews, speeches en toespraken.

Het nummer Frozen kun je horen als een smeekbede aan een geliefde, maar je kunt het ook horen als een vraagstelling aan het eigen ego. Neem het eerste couplet bijvoorbeeld de rest laat ik aan jou.

“You only see what your eyes want to see. How can life be what you want it to be? You’re frozen, when your heart’s not open. You’re so consumed with how much you get. You waste your time with hate and regret. You’re broken, when your heart’s not open.”

Als je alleen ziet wat de ogen zien en je niet kijkt of luistert met het hart wat ons werkelijk verteld wat we willen of moeten doen, hoe kan het leven dan zijn of worden zoals jij wil? Alle tijd gaat verloren als je geen haat of spijt los kunt laten naar jezelf en anderen. Het hart blijft gesloten en je zult geen mentale of spirituele groei doormaken.

Kun jij luisteren naar het je hart? Zonder ego, zonder dubbele agenda? Kun je laten zijn wat jou aangereikt word?

Om Shanti

2 comments on “Inspiratie

 1. An schreef:

  Prachtig geschreven! Voor mij op deze memorabele dag 11 september een dag met dubbele betekenis trouwdag en die vreselijke herinneringen van Nee York. Mijn favoriete nummer is een van de eerste nummers material girl. Jouw immitatie van Don ’t cry for me Argentina is er een die in mijn geheugen gegrift staat.. Trots op dat ik je moeder mag zijn!

  Liked by 1 persoon

  1. bhaskarayayoga schreef:

   ❤ ❤ ❤ Namasté Mam

   Like

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: