search instagram arrow-down

Hersenspinsels

CADEAUBON

Wil je een les of workshop weggeven? Neem dan contact op met jouw wensen zodat ik een cadeaubon voor je kan maken.

Heb je een cadeaubon ontvangen? Stuur dan een e-mail naar bhaskarayayoga@hotmail.com met jouw voor- en achternaam zodat ik jouw tegoed in een account kan aanmaken.

Zodra je account is aangemaakt met jouw tegoed krijg je bericht ter bevestiging en kun je jouw tegoed besteden door in het lesrooster de les te kiezen.

volg ons op SOCIAL MEDIA

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor het volgen van lessen bij Bhaskaraya Yoga.

Klik hier voor de privacy verklaring omtrent het verwerken van klant gegevens bij Bhaskaraya Yoga.

© Alle foto’s gebruikt op deze website zijn persoonlijk eigendom.

Om het weekend te beginnen een van mijn favoriete bak recepten, en helemaal veganistisch.

Ik eet nu zelf sinds 1,5 jaar Vedisch. Dit lijkt veel op veganistisch alleen laat ik ook paddenstoelen, knoflook en ui weg uit mijn dieet. Melk (en producten van melk, mits er geen dierlijke hulpstoffen in zitten zoals stremsel en gelatine) is een product die ik nog wel tot mij neem. Vanuit het Vedische dieet gaan we er van uit dat er geen dieren of mensen met ons voedsel dat wij tot ons nemen geschaad raken. Biologische melk en yoghurt van koeien die een mooi leven hebben is dan wel een vereiste (wat nog lastig kan zijn omdat niet altijd duidelijk is waar het nu exact vandaan komt) Als de intentie van de melk die jij tot je neemt goed is en jij verwacht dat dit de juiste is zoals aangegeven dan komt deze niet tot rekening van jouw karma. (voorzichtigheid hierin word wel gevraagd en bij twijfel koopt je het product niet)

Waarom geen paddenstoelen, knoflook en ui? Deze producten mengen zich in het rein houden van lichaam en geest als men Yoga en of meditatie beoefent. Paddenstoelen wordt in de Ayurveda gezien als voedsel dat word gegeten door mensen in onwetendheid, wij hebben moeite ze te verteren en ze kosten het lichaam meer energie dan ze te bieden hebben. Knoflook en ui stimuleren de slijmvliezen en, zo word gezegd, versterken ook seksuele drang. Om de geest helder te houden bij beoefening van meditatie en ook Yoga is dit geen fijn aspect. Je wil de geest geconcentreerd houden en het lichaam rein.

Het Vedische dieet komt uit de Vedische geschriften (denk aan de Rig Veda, Upanishad, Purana’s, Bhagavad Gita etc geschriften die schatkamers zijn met kennis van Krishna) en schrijft voor dat alles wat je tot je neemt geofferd moet kunnen worden aan Krishna(God). Niet alle soorten voedsel zijn dus geschikt zo staat geschreven. Wat de Vedische manier van koken onderscheid van andere manieren van koken is het bewustzijn van de kok. In de meeste religieuze systemen vragen mensen God om hun dagelijks brood, maar volgens de Vedische traditie biedt een toegewijde de Heer zijn dagelijks brood juist aan als uiting van zijn liefde voor Hem. In de Bhagavad Gita zegt Krishna dat Hij een vegetarisch offer aanvaardt, ook al is het niet meer dan een blad, wat fruit of water, mits het met liefde wordt gebracht. Niet omdat Hij honger heeft of het offer werkelijk nodig heeft maar om onze toewijding te zien en ons eraan te herinneren de liefdevolle relatie met hem op te wekken.

Let’s start baking!

Verwarm de heteluchtoven op 180gr C. Vet een bakblik in (met een beetje olie) ongeveer 20×6,5x6cm. Prak 4 rijpe bananen tot puree.

Voeg 100gr suiker en 1tl vanille extract toe en schep goed door elkaar. Voeg 170ml neutrale olie aan het bananen mengels tot en blijf roeren tot de olie en de moes één geheel zijn. Zeef dan 180gr bloem, 1tl bakpoeder, 1/2tl baksoda en een snuf zout bij het mengel. Spatel het geheel door elkaar tot het goed vermengt is. Voeg naar smaak nog 10 gehakte pecannoten of wat stukjes gedroogd fruit of pure chocolade toe. Stort dan het mengsel in het bakblik en klop of schud het blik licht zodat het mengsel goed verdeeld is. Plaats het blik in het midden van de oven en bak het brood ongeveer 45 minuten. Prik een satéstokje in het baksel om te testen of het brood gaar is en het stokje er droog uit komt. Zo niet geef het nog 5 extra minuten.

Laat het bananenbrood afkoelen voordat je het serveert. Mocht je het nog willen aankleden, vooral doen. Smakelijk!

Om Shanti

bananabread

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: