search instagram arrow-down

Hersenspinsels

CADEAUBON

Wil je een les of workshop weggeven? Neem dan contact op met jouw wensen zodat ik een cadeaubon voor je kan maken.

Heb je een cadeaubon ontvangen? Stuur dan een e-mail naar bhaskarayayoga@hotmail.com met jouw voor- en achternaam zodat ik jouw tegoed in een account kan aanmaken.

Zodra je account is aangemaakt met jouw tegoed krijg je bericht ter bevestiging en kun je jouw tegoed besteden door in het lesrooster de les te kiezen.

volg ons op SOCIAL MEDIA

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor het volgen van lessen bij Bhaskaraya Yoga.

Klik hier voor de privacy verklaring omtrent het verwerken van klant gegevens bij Bhaskaraya Yoga.

© Alle foto’s gebruikt op deze website zijn persoonlijk eigendom.

Bhaskaraya is een van de 12 namen van de zonnegod Surya Dev. Deze eren of groeten we in de zonnegroet, Surya Namaskar. Elke houding uit de klassieke zonnegroet is gewijd aan een van de namen. Bhaskaraya betekend “Aanbidding aan Hem die de brenger is van glans” of “De Verlichter”. Yoga komt van het sanskrit woord “Yug” dat “verbinden” betekend. Zoals ik graag in mijn lessen wil meegeven maken we een verbinding tussen lichaam en geest. Door deze samen één te maken verkrijgen we kennis en deze kennis verbind ons met de spirituele wereld. Daar waar wij van oorsprong vandaan komen.

Het logo bevat diverse onderdelen en symbolen. In het Sanskrit staat de naam Bhaskaraya nogmaals. Een ode aan het Sanskriet en een verbinding naar India.

Cirkels staan in het boeddhisme en hindoeïsme symbool voor de cyclus van dood en wedergeboorte zonder begin en zonder eind onder invloed van Karma (Samsara). De cirkel van stippen staat symbool voor de stappen die aangereikt worden om de oneindigheid van Samsara te doorbreken.

De hand in het logo is een Mudra. Een Mudra is een bepaalde stand van de vinger waarmee je bepaalde energiebanen in het lichaam stimuleert. Deze Mudra is de Prithvi-Mudra. Prithvi betekend “aarde” als in het aarde element. Deze Mudra word ook Agni Shaamak ofwel “vuur” mudra genoemd omdat het het vuurelement stimuleert af te nemen waarin het aarde element juist word stimuleert. Het is een van de belangrijkste genezende Mudra’s.

De lotus is in het Hindoeïsme heilig. Het wordt vaak verbonden aan verschillende goden (Vishnu, Brahma, Lakshmi en Saraswati). Het staat onder andere symbool voor vernieuwing, schoonheid en vruchtbaarheid.

img_5641

Surya Namaskar. Alle 12 stappen van de zonnegroet. Elk gaat samen met een mantra die één van de namen van Surya Dev (zonnegod) betreft.

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: